Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Endelig Turns sin tur

Verdt ventetiden.

Stjernelag: Anders Tjore (på hesteryggen) har med seg noen av landets ypperste musikere når den lenge bebudete Turns-platen omsider er ute.
Stjernelag: Anders Tjore (på hesteryggen) har med seg noen av landets ypperste musikere når den lenge bebudete Turns-platen omsider er ute. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ALBUM: I sju år har det vært snakk om debutalbumet fra Oslo-baserte Turns, og idet man sluttet å tro det skulle komme, er det her plutselig.

Hovedmann Anders Tjore har blant annet vært opptatt med Montée, i tillegg vil ryktene ha det til at betydelig flikking, justering og en rekke pålegg har måttet til før han var tilfreds med sitt verk.

Så er dette også blitt uhyre sofistikert, rikholdig og ambisiøs popmusikk, vel verdt ventetiden.

Man kan muligens si det høres ut som Jim O'Rourke bakket av Prefab Sprout, for å strekke seg ut etter to trygge referanser i mylderet.

Selv om «Out» muligens kan fremstå som noe avansert, særlig på grunn av bandets interesse for third stream-musikk som preger deler av albumet, bør du gi det en sjanse.

Selv hadde jeg en sterk romjulsopplevelse der vinterlandskapet på omslaget og gitarsoloen på «Do It Again» smeltet sammen og resulterte i uventet ekstase.

Slike øyeblikk dukker stadig opp når man borer seg innover mot albumets kjerne, kan jeg love.

image: Endelig Turns sin tur

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!