Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

BYLARM: Fay Wildhagen

Endelig våknet gitarhelten

Fay Wildhagen er i ferd med å skape seg et særpreg som lover godt for neste album.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BYLARM: Fay Wildhagen (24) er blitt lagt merke til, men det er snart gått tre år siden debutalbumet «Snow». Samme år spilte hun på Bylarm til fine kritikker. Kommer det noe nytt snart? Og har hun endret stilen fra sist?

Fay Wildhagen

4 1 6
Hvor:

Kulturkirken Jakob

Tilskuere:

Ca 500 (fullt)

«Nærmer seg kraftig noe større.»
Se alle anmeldelser

Ny musikk

Selvfølgelig får vi ny musikk når Wildhagen innleder første Bylarm-kveld i Kulturkirken Jacob. Og det er nok ikke bare hun som er imponert over at det er full kirke en tidlig torsdagskveld.

Det er folksomt nærmest alteret også. Fay har åtte musikere i ryggen, deriblant stryk og blås.

Det åpner svevende og drømmende, som om hun prøver seg litt fram, før det drar seg mot et slags øredøvende klimaks.

Full fyr på fjellet

Sånn er det med de fleste låtene. De starter rolig og ekspanderer mot slutten, fram til en fantastisk avslutning i form av «Fire On The Mountain» fra debutalbumet. Det er også den meststrømlinjeformete låten vi får under hennes tilmålte halvtime.

«Snow» er også hennes eneste album så langt, men hun benytter sjansen til å presentere nytt materiale. Og ingen skal beskylde Wildhagen for å tenke innenfor en snever boks.

Det er ikke alt som kommuniserer like godt. Noe blir for innadvendt og stillestående og noe flyter ut i alle retninger. Men som regel er hun og gjengen påpasselige med å sette punktum med en massiv og støyende lydvegg.

Originalt

Stemmen er hennes svakeste ledd denne kvelden. Av og til er den sur, og av og til for «beskjeden». Men hun skal ha for både originalitet og ønsket om å gjøre noe annerledes.

Det er overraskende lite gitarpreg over konserten, men i det avsluttende glansnummeret «Fire On The Mountain» våkner også gitarhelten i henne. Publikum får en avslutning som framkaller det litt salige smilet om munnen som kler kirkerommet,

Wildhagen spiller også på Rockefeller rett over midnatt lørdag.

GITARHELT: Helt på tampen våknet gitarhelten i Fay Wildhagen.
GITARHELT: Helt på tampen våknet gitarhelten i Fay Wildhagen. Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!