Endelig vant DiCaprio Oscar

På fjerde forsøk vant Leonardo DiCaprio Oscar for beste hovedrolle.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det har vært årets store Oscar-snakkis at Leonardo DiCaprio (41) kanskje endelig, etter tre tidligere nominasjoner i samme kategori, kunne vinne den gyldne statuetten denne gangen.

Og i natt ble det klart: DiCaprio tar hjem prisen for beste mannlige hovedrolle for sin innsats i «The Revenant».

Brie Larson (26) vant for beste kvinnelige hovedrolle for rollen i «Room», mens i rene tall var det «Mad Max: Fury Road» som tok hjem flest priser. Alle prisvinnerne finner du her.Takketalen viet DiCaprio til et tema som har opptatt skuespilleren i lang tid: Klimakrisen.

- Å lage «The Revenant» handlet om menneskets forhold til naturen. 2015 var tidenes varmeste år. Klimaendringene er ekte, og foregår nå, den største trusselen vi står overfor. Vi må slutte å somle, og støtte ledere verden over som snakker for menneskeheten og urfolk som blir mest påvirket av dette. La oss ikke ta planeten for gitt, jeg tar ikke denne kvelden for gitt, sa DiCaprio.

Ikke overrasket Dagbladets filmekspert og -anmelder Inger Merete Hobbelstad hadde ikke forventet noen annen vinner enn DiCaprio.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer