Endelig venner for livet

«Friends» vant i natt Emmy-prisen for beste komedie for første gang. Se vinnerlista her.

I år som i fjor, og i og for seg året før der også, gikk «Presidenten» av med prisen for beste tv-serie under nattas prestisjetunge Emmy-utdeling. Emmy er fjernsynsbransjens svar på Oscar, og «Presidenten»s produsent tok ikke hat-tricket for gitt.

- Jeg er like overasket som dere er, sa Aaron Sorkin i takketalen, og latet som om noen var overrasket over at «Presidenten» vant. Serien stakk også av med tre skuespillerpriser. Likevel var det morogjengen i «Friends» som fikk størst oppmerksomhet.

Vennene i New York vant prisen for beste komedie for første gang. Ganske ironisk idet serien sannsynligvis går inn i sin siste sesong, og etter å ha satt stadige seer-rekorder i de foregående åtte sesongene. Samtidig fikk Jennifer Aniston, flankert av ektemannen Brad Pitt, prisen for beste skuespillerinne.

- Dette er helt utrolig, etter åtte år og de siste tre timene og ti minuttene. Dette er så absolutt ventingen, sa produsenten av «friends», David Crane, ifølge nyhetsbyrået AP.

Emmy favoriserte også skuespillerne i den TV 2-sendte serien «Alle elsker Raymond», og ga skuespillerpriser til Ray Romano, Brad Garrett og Doris Roberts. Skjønn det den som kan.

Selv om 71 år gamle Roberts, som spiller Raymonds mor i serien, hadde kveldens beste takketale.

- Dette er hva som skjer når man holder seg ung og sexy, sa hun til øredøvende jubel i salen.

«The Osbournes» vant prisen for beste reality-serie, mens den trofaste prisgrossisten «Sopranos» ikke kunne stikke av med priser i år fordi serien er inne i et sabbatsår. Men det er bare et år til neste Emmy.

UNG OG SEXY: Slikt blir det priser av, mente Doris Roberts.