Endelig voksen!

Idet Nordens største ukeblad - Se og Hør - forlater tenårene er det nærmest blitt stuerent, selv blant kjendisene.

...og dette sier kjendisene:

- De fleste kjendisene i landet - og folk ellers - har nok merket at vi har blitt mer voksne. Jeg har en bestemt følelse av at de fleste kjente menneskene i Norge respekterer oss, rett og slett fordi vi er profesjonelle. Dessuten er kjendisene avhengige av oss, sier sjefredaktør Odd J. Nelvik til Dagbladet.

Han er blant den håndfull medarbeidere som har vært med siden første nummer kom ut 21. september 1978.

Klokere

- Vi har vært opprørske tenåringer lenge. Nå er vi blitt 20 år. Vi er voksne, modne - og kanskje også noe klokere, medgir Se og Hør-sjef Nelvik.

I dag har bladet 1,5 millioner lesere i uka; og er mer eller mindre stuerent.

- Det skyldes at Norge har blitt et mer åpent samfunn de siste årene - og det kan mange kjendiser absolutt ta en del av æren for. Jeg er ikke sikker på at vi hadde vært så åpne om kreft i dag om ikke kjendiser, som eksempelvis Wenche Foss, hadde stått fram og fortalt om kreft-sykdommen. Wenche og mange andre har gitt sykdommen et ansikt - og det har sørget for at samfunnet har blitt åpnere, fortsetter Nelvik, som synes at Se og Hør i alle fall har en del av æren på det punktet.

Nelvik tror ikke kjendisjournalistikken vil bli noe tøffere her til lands. Det er tross alt bare rundt 50 A-kjendiser i landet.
- Jeg vet ikke om vi har blitt snillere. Nei, jeg tror vi bare har blitt mer voksne, fortsetter Nelvik, overbevist om at en del av suksessen skyldes at ukebladet aldri har hvilt på de gode salgstallene, men stadig har slåss videre.

Million-jubileum

I morgen legger Se og Hør ut på jubileumscruise sammen med sine lesere - og en rekke kjendiser. D.D.E., Tande-P, Øivind Blunck, Ole Ivars, Tor Endresen & Rune Larsen, Terje Tysland og Torhild Sivertsen er blant dem som er med.

Ingenting legges imellom når Se og Hør feirer sitt 20-årsjubileum.

Den 21. september vil det store jubileet gå av stabelen. Da er det på dagen 20 år siden det ofte utskjelte, men populære, ukebladet kom ut for første gang. Dagen feires med stor fest på Oslo Plaza, der Nelvik med dette lover at alle norske kjendiser skal få fri.

- Jeg vil ikke røpe noe av programmet, men det er jo åpenbart at vi må hente inn artistene til den store festen fra utlandet.

- Hvor mange millioner vil dere bruke på jubileet?

- Det eksakte tallet er hemmelig, men du kan trygt si flere millioner.

SE SÅ STOR HAN ER BLITT: Se og Hør feirer 20 år - og det er et mer eller mindre stuerent ukeblad som jubilerer.