AVLYSTE: Alle gode ting er ikke tre når D'Angelo er i Norge, med to forsinkelser og én avlysning. Foto: Stian S. Møller/NTB Scanpix
AVLYSTE: Alle gode ting er ikke tre når D'Angelo er i Norge, med to forsinkelser og én avlysning. Foto: Stian S. Møller/NTB ScanpixVis mer

Endrer festivalen etter avlysning

Moldejazz vurderer å droppe stjerner som ikke har med jazz å gjøre.

(Dagbladet): - Styret hadde et ekstraordinært møte lørdag morgen, der de konkluderte at Moldejazz ikke skal satse på utekonserter på Romsdalsmuseet i framtida, på grunnlag av risikobildet vårt de seineste åra, sier daglig leder i Moldejazz, Hans-Olav Solli, til Dagbladet

I følge ham endte festivalen i fjor med et underskudd på 3,7 millioner kroner, noe som gjorde at aksjekapitalen gikk tapt.

-Publikum har på sett og vis sviktet de store navnene vi har hentet til denne arenaen. I tillegg har vi slitt med dårlig vær. Disse faktorene har ført til at konsertene på Romsdalsmuseet har gitt negativt resultat for festivalen, sier Solli til Dagbladet.

Endrer festivalen Den fører til at festivalen gjør endringer neste år, og satser heller på å videreutvikle jazz-delen av festivalen. Festivalen ønsker imidlertid å øke kapasiteten i Alexandraparken, som som kan føre til en kapasitet på 3000 tilhørere.

Det kan bety at festivalen ikke lenger vil gå like bredt ut med programmet som de har gjort de siste åra.

- Men dette skal evalueres, sier Hans-Olav Solli, og legger til:

- Men dermed blir Moldejazz neste år også, forsikrer Solli.

- Vi har alltid prøvd å være relevante, og booket artister vi mener selv kan forsvares med et soul, funk eller verdensmusikk-preg. Det mener styret og programkomiteen at vi ikke lenger skal gjøre, så da stopper vi der, sier han.

Forventer underskudd Solli forteller at festivalen i år taper penger på produksjonskostnader og tapte restaurantinntekter som følge av avlysningen.

- Vi har vært i kontakt med D'Angelos talentbyrå ICM som sier at de forstår situasjonen vår og vil refundere hele beløpet, sier Solli.

Festivalen forventer at det også i år blir røde tall, men ikke like mye som i fjor.

Opplever publikumsstøtte Til tross for at publikum fikk tilbud om å refundert halv pris av fredagspasset deres, tilsvarende 330 kr, opplever festivalen uventet støtte.

- Ikke bare er det relativt få som har benyttet seg av tilbudet, men noen har opprettet en Facebook-gruppe der de oppfordrer andre til å ikke be om refusjon. Det er hyggelig, og den støtten er vi glade for, sier han.

Sollie tror mange blir lei seg for festivalendringen, men sier at de også vil vurdere å se til andre steder enn Romsdalsmuseet som er mindre.

- Moldejazz ser optimistisk på framtida, og vi lar ikke avlysningen overskygge at vi hadde en kunstnerisk fenomenal og også god økonomisk festival i år, sett bort ifra de store konsertene ved Romsdalsmuseet som vi nå tar konsekvensene for ved å ikke ha den typer konserter nete år, sier han.

Forlot konserten Michael Eugene Archer (41), som D'Angelo egentlig heter, gjorde et etterlengtet comeback i fjor med plata «Black Messiah» til knallkarakterer.

Den amerikanske R&B-artisten ble booket til både Skral-festival, Oslo Fjordfest og Moldejazz i år.

Allerede på første dato skapte sangeren kontrovers, da han ikke ville komme ut av hotellet i Grimstad. Flere publikummere forlot konserten før han gikk på scenen.

- Han kom rett og slett ikke ut av hotellet. Bilen sto på utsida og ventet. Så enkelt er det, fortalte bookingsjef Toffen Gunnufsen til Agderposten.

I Oslo gjentok D'Angelo et liknende stunt, der han gikk på scenen over en time forsinka med dj som reserveløsning.

TREKKPLASTER: D'Angelo ble booket som hovednavn til flere norske festivaler i år. Foto: Stian S. Møller/NTB Scanpix:
TREKKPLASTER: D'Angelo ble booket som hovednavn til flere norske festivaler i år. Foto: Stian S. Møller/NTB Scanpix: Vis mer