Endrer forklaring

Anne-Kat. Hærland innrømmer at hun burde varslet politiet om promillepåkjørselen i november. Dermed slipper hun straffesak.

Hærland bestemte seg under et møte med sin advokat Peter Nørgaard i går for å endre forklaring. Den populære programlederen har vært under et enormt press etter at hun ble tatt med en promille på 1,26 på Frogner i Oslo om morgenen 11. november i fjor. Hærland ble arrestert av politiet like etter at hun hadde kollidert med en bil som ventet på grønt lys. Da hadde hun allerede vært involvert i en første kollisjon med en bil som sto parkert. Hærland la alle kort på bordet da politiet kom, men nektet for at hun hadde stukket av og latt være å varsle om den første påkjørselen.

- Misforsto politiet

- Hærland erkjenner at hun burde varslet politiet om påkjørselen tidligere på dagen den 11. november, sier Nørgaard. Ifølge advokaten forklarte Hærland seg om denne kollisjonen først på ettermiddagen, noe hun mente holdt.

- Vi har trodd at man fra politiets side mente at Hærland ikke hadde til hensikt å melde fra om påkjørselen i det hele tatt. Når vi nå har fått forståelsen av at det ikke er det de mener, men at det burde skjedd tidligere på dagen, har hun valgt å endre forklaring.

Nørgaard hevder det ikke har vært utslagsgivende for Hærland at hun nå slipper en belastende rettssak med full bevisførsel.

- Det er klart det er viktig at man får saken ut av verden uten for mye styr, men det har ikke hatt betydning for at Hærland nå skifter standpunkt.

Belastende

Ifølge advokaten har hele saken vært en stor påkjenning for NRK-kjendisen.

- Saken har vært en kjempebelastning, ikke minst på grunn av den store medieomtalen.

Det tar fortsatt et par måneder før Hærland kan få saken ut av verden. Til tross for at hun nå endrer forklaring, må hun likevel møte i Oslo tingrett 17. mars. Hærland slipper imidlertid bevisførsel. Den endelige dommen vil bygge på den forklaringen hun gir i retten. Politiet har fra før tiltalt henne for promillekjøring og uaktsom kjøring. Anne Kat.-Hærland vil ikke gi noen ytterlige kommentarer, ifølge sin manager Grethe Laila Fjelberg.

GIR ETTER: Anne-Kat Hærland har valgt å endre forklaring i promillesaken mot henne, som starter i retten 17.mars.