Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Coronaviruset:

Endrer

Netflix følger EUs bønn.

KUTTER KVALITET: Netflix reduserer kvaliteten for å hindre at nettet bryter sammen når millioner av europeere må holde seg hjemme. Foto: Lionel BONAVENTURE / AFP
KUTTER KVALITET: Netflix reduserer kvaliteten for å hindre at nettet bryter sammen når millioner av europeere må holde seg hjemme. Foto: Lionel BONAVENTURE / AFP Vis mer

NEW YORK (Dagbladet): EU ba Netflix og andre strømmetjenester om å slutte å vise filmene og seriene sine i HD-kvalitet. Grunnen er, ifølge CNN, at de vil prøve å forhindre at internett skal bryte sammen fordi så mange ser samtidig.

25 prosent

Nå er det klart at Netflix har gått med på å redusere kvaliteten i 30 dager. Reduksjonen vil redusere datatrafikken fra strømmetjenesten med 25 prosent, melder BBC.

Etterspørselen etter strømmetjenester har skutt i været ettersom folk i Europa har begynt å holde seg hjemme med coronapandemien.

Netflix understreker samtidig at bildene på både serier og filmer fortsatt vil være god.

Rask reaksjon

Onsdag tvitrer EU-kommissær Thierry Breton at han hadde snakket med Reed Hastings som er administrerende direktør for Netflix om å få de til å endre visningskvaliteten sin til «standard» framfor «HD».

- Jeg ønsker velkommen den raske reaksjonen fra Netflix for å sikre at internett fungerer godt gjennom coronakrisa, og samtidig bevarer de en god opplevelse for brukerne, sier Breton ifølge CNN.

Ifølge en undersøkelse i 2019 fra selskapet Sandvine sto videoer for om lag 60 prosent av datatrafikken til forbrukere. Netflix andel av den totale trafikken var 12 prosent, mens Googles trafikk fra Youtube også sto for 12 prosent, skriver CNN.

VERDEN: Se de utrolige bildene verden over. Video: NTB Scanpix. Reporter: Madeleine Liereng / Dagbladet TV Vis mer
Hele Norges coronakart