Endte i undertøyet

Haim er verdens tøffeste rockeband akkurat nå.

Foto: Anna Lerheim Ask
Foto: Anna Lerheim AskVis mer

ØYA: Hvordan lager man egentlig episke rockelåter? Melodier som i sin samtid føles freshe og nye, som så modner og tilslutt ender i høyrotasjon på radiostasjoner som spiller classics og evergreens?  Låter hvis kombinasjon av utfordrende vers og fengende refreng treffer x-faktoren på spikeren? Som gir folk frysninger på ryggen selv om det er en gla'rocklåt?

Este, Alana og Danielle Haim vet hvordan. Selv før LA-søstrene har gitt ut sitt første ordentlige album, har hypen rundt dramatisk fengende låter som «Don't save me» og «Faling» skapt Barcode-høye forventninger til albumet «Days are gone» som slippes i september - og selvfølgelig denne Øya-konserten.

Noe som ikke så ut til å affisere søstrene det minste.

Søstrene spilte så tett og gjennomkoordinert som man bare kan etter tjue år ved samme middagsbord, med sine svarte klær, lange syttitallsmanker og intrikate rockelåter framsto de som en 2013-fusjon av Marit Larsen og Fleetwood Macs Stevie Nicks. Bassistvokalist Este var primus motor, peiste på og endte i undertøyet. Og selv om de var litt hemmet av en forkjølet Danielle, kompenserte de med å hamre litt ekstra løs på instrumentene og være sabla bra på smalltalk.

Klart det blir fest da!