Endte opp som streng rektor i ungdomsserie

Hadia Tajik debuterte som skuespiller i «Jenter».

PÅ SET: Kulturminister Hadia Tajik besøkte innspilingen til serien «Jenter» på NRK super og NRK.no. Etter å ha blitt spurt om å ta en liten rolle som rektor, takket kulturministeren ja. Foto. Nina Hansen
PÅ SET: Kulturminister Hadia Tajik besøkte innspilingen til serien «Jenter» på NRK super og NRK.no. Etter å ha blitt spurt om å ta en liten rolle som rektor, takket kulturministeren ja. Foto. Nina HansenVis mer

(Dagbladet): - Jeg var med for å hedre satsinga til NRK. De har de siste årene tidobla produksjonen for barn og unge. Det er fantastisk at vi har et NRK som går i front med dette, sier kulturminister Hadia Tajik, som i dag debuterte som skuespiller i tv-serien «Jenter» på NRK.no

I serien som går både på NRK Super og på nett-tv, følger venninnene Maya, Tora, Emilie og Shirin og deres både store og små hverdagsproblemer. Serien har siden den kom i februar vært en nærmest umiddelbar suksess for NRK.

Og i seriens andre sesong, som sendes fra 18. september, får vi se kulturminister Hadia Tajik i en liten rolle. Hun var til stede under innspillingen på Nordpolen skole i formiddag, og fikk tilbud om å stille opp. Med svært kort betenkningstid sa ministeren ja på sparket.

Hun fikk rollen som rektor, som nesten tar to av ungdommene i serien på fersk gjering  mens de sniker seg rundt på skolen.

- Alle ser på
De to skuespillerne, Lea og Henrik, som spiller mot Tajik forklarer hvor populær serien har blitt blant ungdom.

- Hele klassen følger med, sier Lea, og fortsetter.

- Jeg blir gjenkjent på gata. Det er egentlig litt morsomt. Det er mange som bare står og stirrer og ikke kommer bort. Men det er bare hyggelig om folk kommer bort, altså, sier Lea, som spiller rollen som Emilie i serien.

- Alle jentene i klassen har sett alle episodene. Jeg hadde sett noen episder før jeg fikk rollen, og nå har jeg sett alt, sier Henrik som spiller rollen som Noah, og er helt ny i serien denne sesongen. Han forteller at han syntes skuespillerjobben er stor stas.

- Dette er kjempegøy! Jeg gleder meg til det blir sendt på tv.

- Må dere være mye borte fra skolen når dere jobber som skuespillere?

SKUESPILLERNE: Henrik og Lea er to av de unge skuespillerne i suksesserien «Jenter». Foto. Nina Hansen
SKUESPILLERNE: Henrik og Lea er to av de unge skuespillerne i suksesserien «Jenter». Foto. Nina Hansen Vis mer

- Litt. Vi får fri en gang i uka når vi er her, forklarer ungdommene. 

- Nyskapende
Kulturminister Tajik forklarer hvorfor det er viktig med nyskapende produksjoner for barn og ungdom:

- Det som er spesielt med akkurat denne produksjonen er at det er en nyskapende produksjon der man har skrevet et helt nytt manus. Vi vet at tv- og filmproduksjoner ofte er adaptasjoner, for eksempel av bøker, sier Tajik.

- Jeg var i går på premieren til «De tøffeste gutta». Det var en helt super film basert på boka til Arne Svingen, og får Svingen sitt univers ut til publikum i et nytt format. Det er veldig bra, men vi trenger i tillegg flere produksjoner som er helt nye, men nye helter og heltinner. Her har vi nettopp det, nye helter og heltinner, sier Tajik.

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen var også til stede under innspillinga i dag. Han trekker fram hvor viktig det er for NRK å satse på innhold for de yngre målgruppene.

- Vi i NRK er gode på mange ting, men produksjoner for barn og unge er vi i en særklasse, sier Eriksen.

Han trekker fram at NRK de siste 8-10 åra har tidoblet innholdet for denne gruppa på tv, radio og nett.

- Vi bruker selvfølgelig flere ressurser også, men vi har tatt store markedsandeler fra de andre kanalene, sier kringkastingssjefen.

«Jenter»: Regissør Ida Sagmo instruerer de unge skuespillerne. Foto. Nina Hansen
«Jenter»: Regissør Ida Sagmo instruerer de unge skuespillerne. Foto. Nina Hansen Vis mer