Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Energisk og litt pent

Håkon Kornstad Trio slipper snart ny skive med noen ballader han er dristig nok til å kalle pene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- «Space Available»?

- Det er også en låt på skiva, der Paal Nilssen-Love og jeg spiller duo, og hvor det for så vidt er plass til en bass. Det er med et snev av humor at vi har gjort det sånn - en gang vi skulle spille i New York klarte United Airlines å rote bort bassen til Mats Eilertsen. Derfor måtte han sitte ringside og høre på, til han fikk bassen en time seinere. Da jeg var i New York tok jeg også bilde av et reklameskilt der en «Space Available»-plakat var klistret oppå masse andre gamle plakater. Men da det viste seg at en reklameplakat for Manhattan tydelig skinte gjennom den ytterste plakaten, følte jeg at det ville bli litt feil å bruke det bildet etter 11. september...

- Du står også her - som med de fleste andre Jazzland-utgivelser - ansvarlig for coveret?

- Ja, og det var nesten mer av en utfordring enn å spille inn selve skiva. Du blir jo på en måte din egen arbeidsgiver og kunde, og det kan bli litt tett. Samtidig som jeg var opptatt av at det skulle bli veldig bra, ville jeg ikke ha tilbakemeldinger eller hjelp fra andre. Jeg stolte på meg selv, så nå skal det bli spennende å se om andre syntes det gikk bra.

- Nå har vi snakket om både tittelen og coveret, men hva med selve musikken ?

- Den er vi i hvert fall sammen om. Det blir ikke så voldsomt som man kanskje kjenner fra livesettene våre. Det er fortsatt energisk, men kanskje litt mer definert . Mange tror at Håkon Kornstad Trio er frika og stygt, men nå har vi med noen ballader som jeg vil driste meg til å kalle pene - selv om det kanskje er et skjellsord.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!