Energisk om kjærlighet, øsregn, tubeost...

...øl — og noen konserter — på Roskilde.

FESTIVALDAGBOK: Linn Strømsborg har vært på Roskilde fem ganger og debuterer med en velskrevet roman.
Foto: 
Foto: Siv Johanne Seglem
FESTIVALDAGBOK: Linn Strømsborg har vært på Roskilde fem ganger og debuterer med en velskrevet roman. Foto: Foto: Siv Johanne Seglem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| BOK: «... vi er ikke ønsket, sier de, vi er støvete, møkkete og noen år er vi leirete, sier de, slagstøvlene våre lager fotspor, sier de, fortauene er brune og våte de første femti meterne fra festivalområdet, menneskene i vinduene ser ut på oss, trekker for gardinene, låser døra ...»

Festivalfrelst bloggerLinn Strømsborg er 23 år. Hun er en erfaren blogger. Hun er bokhandler. Og hun er festivalfrelst.

På Roskilde har hun vært fem ganger. I likhet med hovedpersonen i sin knappe debutbok som handler om ei uke på Roskilde.

Og Strømsborg skriver godt.

Teksten er delt opp i ukedagene. Med detaljrike, korthogde setninger får vi høre om hip-hop, indierock og elektronika som blandes med 70 000 menneskestemmer, klapping, jubling, prusting.

Fulle dansker roper «Det er for vildt!» Fulle svensker roper «Vill ni hångla?» Og nerdefinner har kjempet seg ut fra gutterommet for å høre Jay-Z live.

Vi får definisjonen på en festivaltulling, som ikke er han fra drammenscampen som sitter i rosa badedrakt og er tulling med vilje.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer