Enestående solodebut

Fra Norges beste rapper - som du sannsynligvis aldri har hørt om.

STERKT KORT: Store P er A-Lagets unge og tunge grunnmur. Når han nå debuterer på egen hånd, lever han opp til årevis med forventninger — og vel så det. Foto: NMG/G-Huset
STERKT KORT: Store P er A-Lagets unge og tunge grunnmur. Når han nå debuterer på egen hånd, lever han opp til årevis med forventninger — og vel så det. Foto: NMG/G-Huset Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Lovordene om kompisgjengen som utgjør bergensbaserte NMG/G-Huset har fylt spalte opp og spalte ned i norsk musikkpresse.

Men der John Olav Nilsen & Gjengen, Fjorden Baby! og Lars Vaular hver for seg har oppnådd nasjonal suksess, virker det som deres karismatiske labelbrødre i A-Laget bevisst velger å holde seg i trygg avstand fra det sterkeste rampelyset.

Du har sett dem som fast scene-inventar med Vaular, hørt dem på radio med singelen «Funksjonshemmet», og kanskje til og med skrattet/irritert deg over skriveglade Vågard på Twitter eller i diverse kronikker - men der stopper nok også de fleste sitt forhold til raptrioen. Sørstatssound Snakker du derimot med spesielt interesserte, nyter A-Laget en type respekt man sjelden ser rundt norske rappere, bygget opp gjennom deres åtte år lange mixtapeserie «Nokke feita» og en i norsk sammenheng svært original tilnærming til rapmusikk.

Uinteressert i østkystheltene norsk hip hop ble formet etter, har Girson, Vågard og Store P i stedet hatt øynene siktet inn på den amerikanske sørstatssounden, som de i sin tur har klart å lage en uvanlig velfungerende bergensk vri på.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer