Engang Tufte - alltid Tufte

Tufte-gutta vil fortsette å spille fotball og holde sammen som lag - uansett om de blir med i en runde to av tv-serien eller ikke.

OSLO/TRONDHEIM (Dagbladet): -  Nå har vi fått såpass taket på det, at vi synes det er dumt hvis vi ikke fortsetter å trene, sier Stian Jenssen, som fungerer som en slags tillitsvalgt for de 16 Tufte-spillerne.

TV Norge har ennå ikke avgjort om de vil lage en oppfølger til årets store reality-suksess. De har heller ikke bestemt om en oppfølger blir med det samme laget, om det blir utskiftninger eller om det blir et helt nytt lag.

-  Vi håper å avgjøre dette i løpet av januar måned, både for vår del og for guttas del, sånn at de vet hva de har å forholde seg til, sier informasjonsmedarbeider Thea Lund Kristoffersen til Dagbladet.

Uten kamera

Stian Jenssen tror at de aller fleste spillerne har lyst til å bli med i en runde to av serien.

-  Det er veldig hyggelig hvis TV Norge lar oss fortsette, men vi kommer uansett til å holde sammen som et lag. Vi har lyst til å gjøre det for moro skyld, uten tv-kamera til stede og uten ambisjoner om å bli et profesjonelt 8. divisjonslag.

Tufte-spillerne har snakket om å finne en fast treningsdag i uka. De har også spurt tv-seriens hjelpetrener, Klaus Pettersen, om han kan tenke seg å trene dem.

-  Klaus jobber jo i Groruddalen ballklubb, og har kanskje mulighet til å ordne oss en treningsbane der. Han har antydet at det ikke er helt umulig, men det er klart vi må spleise på baneleie og sånne ting.

 HOLDER SAMMEN: Tufte-gjengen gir seg ikke. Hvis spillerne ikke blir med i en Tufte 2-serie, fortsetter de fotballsamlivet utenfor tv-lyset. Første rekke fra venstre: Øyvind Larsen, Petter William Hansen og Vebjørn Koksvik. Andre rekke fra venstre: Kai Simon Fredriksen og Edhud «Udi» Kafri. Bak fra venstre: Lars Olav Karlsen, Pål David Blakely, Sjur Marus Tomter, Stian Birger Lindhom,  Bjørn Tore Hansen og Kenneth Lillegren. Foto: Henning Lillegård
HOLDER SAMMEN: Tufte-gjengen gir seg ikke. Hvis spillerne ikke blir med i en Tufte 2-serie, fortsetter de fotballsamlivet utenfor tv-lyset. Første rekke fra venstre: Øyvind Larsen, Petter William Hansen og Vebjørn Koksvik. Andre rekke fra venstre: Kai Simon Fredriksen og Edhud «Udi» Kafri. Bak fra venstre: Lars Olav Karlsen, Pål David Blakely, Sjur Marus Tomter, Stian Birger Lindhom, Bjørn Tore Hansen og Kenneth Lillegren. Foto: Henning Lillegård Vis mer

Seriefotball?
-  Har dere planer om å bli med i en eller annen fotballserie?

-  Så langt har vi ikke tenkt ennå. Vi har bare kommet dit at vi har lyst til å fortsette som lag, fordi vi trives så godt sammen og fordi vi trives med å trene sammen. Det blir gøy når vi trener på den måten vi gjør det. Vi klapper hverandre på skuldra, og har det liksom moro uansett.

-  Faller dere ut av tv-serien, må dere vel skifte navn på laget?

-  Da får vi hete Tufterne. Nei, navnegreia bekymrer meg ikke. Poenget for oss er å ha det gøy.

Selv om de 16 Tufte-spillerne har vært svært mye sammen, er de ikke blitt lei av hverandre.

-  Det høres kanskje rart ut, med tanke på hvor forskjellige vi er, men vi er blitt veldig glade i hverandre. Vi har hatt det vanvittig morsomt sammen både på og utenfor banen, og vi omgås nå på fritida, sier Stian Jenssen.