Engasjement i generasjoner

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

AFGHANISTAN: En engasjert soldatmor spør gjennom Dagbladet hvor mange som takker ja til å reise til Afghanistan etter å ha fullført førstegangstjeneste, det er ca 30 prosent.

Det er dokumentasjon på at soldatene tar selvstendige valg. I forkant gir vi fra Forsvarets side fyldig informasjon om hva man kan vente i Afghanistan på godt og ondt; om kulturelle forhold, om sikkerhetsutfordringene, og om oppdraget som møter soldatene i Afghanistan. Vi gir også et innsyn bak sceneteppet; vi tar for oss hvordan vi som mennesker utfordres av annerledesheten, hvordan vi som gruppe og avdeling forsterker båndene mellom oss fordi vi står overfor en felles utfordring.

De mange hundre år med undertrykkelse har gitt samfunnet Afghanistan arr som vi i travel juletid har vanskelig for å forstå. Det er derfor flott når en mor engasjerer seg på vegne av døtre og sønner som velger å gjøre noe for en bedre fremtid, det er med andre ord et engasjement som har funnet vei i neste generasjon.

En god grunn til å være fornøyd med at 30 prosent ønsker å reise til Afghanistan, er at internasjonalt engasjement bidrar direkte til nasjonal sikkerhet. I 2. bataljonen på Skjold er det tre geværkompanier som utgjør stammen i bataljonen. De hadde alle sin plass, om de reiste til Afghanistan eller bidro til nasjonal beredskap hjemme. Når det er sagt så er jeg veldig opptatt av at våre soldater i Afghanistan og deres familier må få den anerkjennelse de fortjener og at Norge må sørge for å ta bedre vare på det lille mindretall av våre veteraner som får problemer i etterkant.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer