DEBATT

Debatt: Pelsdyr

Engasjement nytter!

Lørdag markerer NOAH sitt 15. fakkeltog mot pels. Tusenvis vil gå i Europas største markering for pelsdyrene. Samtidig jobber Landbruksdepartementet med lov om forbud mot pelsdyroppdrett.

GJØR EN FORSKJELL: Det finnes neppe en bedre måte å feire «Make a difference day» på, enn å stille opp i NOAHs fakkeltog mot pels og markere at kampen er i ferd med å vinnes for godt!, skriver innsenderen. De første sølvrevene ble sendt hit fra Canada i 1914 og næringen nådde sin topp i 1969. Her klargjøres sølvrevpelsfør auksjon. Foto: NTB Scanpix
GJØR EN FORSKJELL: Det finnes neppe en bedre måte å feire «Make a difference day» på, enn å stille opp i NOAHs fakkeltog mot pels og markere at kampen er i ferd med å vinnes for godt!, skriver innsenderen. De første sølvrevene ble sendt hit fra Canada i 1914 og næringen nådde sin topp i 1969. Her klargjøres sølvrevpelsfør auksjon. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

NOAHs fakkeltog mot pels faller i år på den internasjonale «Make a difference day» 27. oktober. Denne folkemobiliseringen som hvert år viser at mennesker over hele landet bryr seg om dyr, er nettopp bevis på at engasjerte mennesker utgjør en forskjell.

I år går vi samtidig i et seierstog og et kamptog. Det er et seierstog fordi markeringen viser at det nytter – folkelig mobilisering har ført til et historisk regjeringsvedtak om forbud mot pelsdyroppdrett. Og det er et kamptog fordi vi ikke aksepterer et eneste treneringsforsøk til i denne saken.

Positiv endring for dyr har gått for langsomt i Norge. Mens mange land for lengst har vedtatt forbud mot å holde rev og mink i trange nettingbur, har den ene norske regjering etter den andre valgt bort dyrenes behov. Inntil nå.

I år fikk vi endelig gjennomslag for forbud mot pelsdyroppdrett – et gjennomslag som ikke hadde kommet hvis ikke det var for alle enkeltpersoner som har engasjert seg for dyrene. Alle som har skrevet brev til politikere, vist bilder av hvordan dyrene har det, skrevet innlegg, møtt opp i markeringer, hengt opp plakater og delt ut løpesedler. Hver enkelt som har stilt opp gjennom snart 15 år i NOAHs fakkeltog mot pels har utgjort en forskjell.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer