Engelen Eva

Eva Dahlgren er en engel i eget univers. En stjerne som funkler. En måne som skinner. Da er det bare en nytelse å være publikum og bade i lyset fra hennes scene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det meste stemte i går kveld på Rockefeller. Eva Dahlgren åpnet med «Lai Lai» fra sin nye cd med samme navn. Derfra tok hun oss med på en musikalsk og personlig utflukt i tid og rom. Bandet sørget for en behagelig reise, som det heter i flygerens vokabular.

Men selv om Dahlgren sang, spilte og pratet med oss, holdt hun likevel distanse. Hun er morsom og ettertenksom og feministisk. Men aldri privat.

Sexy og sensuell

Eva Dahlgren er sååå sexy og sensuell. Hun er artist og kvinne, og hun tør å spille på det. I tillegg har hun et stort knippe låter vi gjerne hører - om og om igjen.

Dessuten har hun nylig gitt ut en befriende avslappet og harmonisk plate: «Lai Lai». Mange av låtene var naturlig nok hentet fra den, ikke minst den usigelig vakre kjærlighetsballaden «För att du är här», som kulminerte i en sterk og følelsesladd gitarsolo.

Bandets styrke ligger dels i det luftige perkusive, effekten av to trommeslagere, men også dynamikken:

Bandet var i stand til å piske ville hester og synge gråtende barn i søvn. Dessuten, korsangen - iblant nesten umerkelig - er et kapittel for seg.

Kvinnenes kveld

Og scenekoreografien da. Under lysbrua, eller var det regnbuen, sto bandet og serverte levende musikk med 15- 20 tv-skjermer som leverte bruddstykker av scenebildet. Bakteppet var himmelen med små lysende stjerner. Og foran en blond, glitrende engel. Det hele var som et vakkert prospektkort.

Og hva fikk vi høre? 20 låter fordelt på én time og tre kvarter: «Vem tänder stjärnorna», «Jag är gud», «Ung och stolt» og «Ä ngeln i rummet».

Jo visst var det kvinnenes kveld, for dere var i mer enn kvalifisert flertall. Men visst faen var det herrenes aften også.

Det stemte for det meste for Eva Dahlgren i går kveld. Det hele var som et vakkert prospektkort, skriver anmelder Anders Grønneberg.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer