«Engelen på det syvende trinn»-forfatteren er død

Hadde hudkreft.

HJEMME: Frank McCourt da Dagbladet møtte ham hjemme i New York i 2000. Foto: TORE BERGSAKER
HJEMME: Frank McCourt da Dagbladet møtte ham hjemme i New York i 2000. Foto: TORE BERGSAKER Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Frank McCourt (78), verdenskjent som forfatteren av boka «Engelen på det syvende trinn», døde i går av hudkreft. Det bekrefter broren Malachy McCourt overfor flere amerikanske medier, deriblant Time.

McCourt hadde vært alvorlig syk av hjernehinnebetennelse, men det skal ifølge ABC News ha vært hudkreften som førte til dødsfallet.

Forfatteren døde på et hospice - et hjem for døende og alvorlig syke pasienter - på Manhattan.

Suksess som pensjonistHan jobbet som lærer i New York det meste av sitt yrkesaktive liv, og hadde skrivingen som hobby. Men det var først etter at han ble pensjonist at han ga ut boka som sikret ham innpass i byens øverste litterære kretser.

«Engelen på det syvende trinn», eller «Angela's Ashes» på engelsk, kom ut i 1996 og er en memoarbok om hans egen nitriste og kummerlige oppvekst i Irland. Han ble født i Brooklyn i 1930, men familien flyttet tilbake til Irland i 1934 for å få bukt med farens alkoholproblem. Den svært fattige familien ble boende i slummen i Limerick. McCourt var eldst av sju søsken, men tre av dem døde av sykdom og feilernæring.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer