Engelsk artist amok på scenen i Oslo

Kastet røyk og mikrofonstativ på publikum.

(Dagbladet.no): I går spilte den britiske artisten Badly Drawn Boy på Rockefeller i Oslo. Gøril O\'Connell hadde gledet seg til konserten, men fikk seg en ubehagelig opplevelse da den kom i gang.

- Han virket helt ute av kontroll, og begynte å kaste ting på oss, forteller hun til Dagbladet.no.

Kastet mikrofonstativ

Artisten, hvis egentlige navn er Damon Gough, var ifølge O\'Connell i elendig humør helt fra konsertstart. Han måtte starte første sang på nytt, og kastet gitaren bak scenen mens han høylytt kjeftet på lydmannen.

- Etterpå kastet han munnspillholderen ned mot bordet der vi satt. Så hev han mikrofonstativet ned mot oss også, før han knipset en sigarett ut fra scenen, forteller hun.

Mikrofonstativet ble satt på scenen igjen, men da han kastet det ned for andre gang plasserte ei venninne av O\'Connell det ved siden av bordet. Snart vandret Badly Drawn Boy ut blant publikum, og sparket til stativet på nytt.

- Han tok farrisen som stod på bordet vårt, og gikk videre. Folk rundt oss visste ikke hvor de skulle se, og tittet stort sett i bakken. Mellom to sanger lente han seg mot meg og sa «du kan bare dra hvis du vil».

- Ikke beruset

UTE AV KONTROLL: Badly Drawn Boy var i ekstremt dårlig humør, og begynte å kaste ting fra scenen under gårsdagens konsert på Rockefeller. Foto: STELLA PICTURES
UTE AV KONTROLL: Badly Drawn Boy var i ekstremt dårlig humør, og begynte å kaste ting fra scenen under gårsdagens konsert på Rockefeller. Foto: STELLA PICTURES Vis mer

At Badly Drawn Boy var i et elendig humør bekreftes av flere Dagbladet.no har snakket med.

- Det var veldig ubehagelig da han stod øverst på scenen og begynte å kaste ting på oss. Vi satt såpass nært scenen at vi ikke hadde mulighet til å dukke. Jeg har alltid likt Badly Drawn Boy, men det går ikke an å oppføre seg sånn, sier O\'Connell.

Bookingagent Torgeir Gullaksen i Goldstar Music mener O\'Connell ikke har mulighet til å be om pengene tilbake.

- Nei, ikke for noe sånt. Etter det jeg har hørt hadde han et lite utbrudd, men ingen kom til skade. Artisten var nok frustrert over at det tekniske ikke fungerte, og følte seg noe rusten på scenen.

Gullaksen påpeker at Badly Drawn Boy spilte i to timer, og at det virker som om det gikk bedre etter hvert. Han avviser at Badly Drawn Boy var overstadig beruset.

- Men uansett er det selvsagt beklagelig at folk blir skuffet. 

Badly Drawn Boy brakdebuterte med «The Hour of Bewilderbeast» i 2000, og lagde også soundtracket til «About a Boy», som solgte godt, to år senere. Men de siste årene har karrieren gått tregere.

Til tross for å ha blitt signet på storselskapet EMI, har sisteskiva «Born In The U.K.» bare solgt middels godt. Plata har på sitt beste ligget på 17. plass på den britiske albumlista.

Engelsk artist amok på scenen i Oslo