Engelsk skryt til norske Blind Archery Club

Spilte på In The City i Manchester i går.

(Dagbladet.no): I disse dager går In The City, Englands svar på Bylarm, av stabelen i Manchester. Norske Blind Archery Club og The Margarets er to av bandene som har fått sjansen til å vise seg fram for engelsk presse og platebransje.


I forrige uke satte BBC opp en liste over sju artister og band man absolutt burde få med seg under arrangementet. Blant anbefalingene var begge de norske gruppene.

«De lager episke låter som toppes med emosjonelle gitarer og klapping, ikke ulikt Flaming Lips, men med bedre vokal», skriver BBC om Blind Archery Club.

Oslobandet inntok i går scenen på Squares i Manchester. Ifølge bandet gikk det over all forventning:


- Konserten gikk veldig bra. Vi har alltid hørt at England passer godt for oss, men det er samtidig et utrolig vanskelig og kresent publikum. Vi fikk hele salen med på klappelek allerede på første låt, forteller Anders Finslo, tangenttraktør i Blind Archery Club, på telefon fra England.

- Det var rart å komme hit. Vi har gjort masse arbeid i forkant, ringt presse, produsenter, plateselskapansatte og så videre, og folk har blitt nysgjerrige. Vi får gjort litt networking og det er veldig gøy å være her, men det kuleste er kanskje at folk har lagt merke til oss på forhånd.

Om sammenligningen med Flaming Lips har Finslo følgende kommentar:


- Hehe, det betyr i så fall at Wayne Coyne (vokalist i Flaming Lips, journ. anm.) er verdens nest beste rockevokalist.

BLIND ARCHERY CLUB spilte på In The City i Manchester i går. Arkivfoto: ATOMIC
BLIND ARCHERY CLUB spilte på In The City i Manchester i går. Arkivfoto: ATOMIC Vis mer

I tillegg til å spille i England, har Blind Archery Club en låt med på filmmusikken til den premiereklare snowboardfilmen «Switch» og er med i en kommende utgave av Playstation-spillet «Singstar».


Også The Margarets har fått oppmerksomhet på de britiske øyer. BBC beskriver bandets sound som en «smakfull og melankolsk miks som høres ut som Interpol frontet av Lloyd Cole».

For noen uker siden viste den Manchester-baserte tv-kanalen M dokumentaren «When The Wind Calls Your Name» for første gang. Den 24 minutter lange filmen forteller historien om brødrene og fetterne fra Giske utenfor Ålesund.


The Margarets spiller to konserter på In The City, begge i kveld.