Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Engelsk storavis hyller norsk fotograf

Se bildet.

(Dagbladet.no): Den unge, norske fotokunstneren Bezhad Farazollahi har vunnet den engelske avisa The Guardians «Weekend Photography Prize» i kategorien reportasjebilder.

Farazollahi, som konkurrerte med 8000 andre bidrag, får dermed bred omtale i lørdagens utgave av avisa. Farazollahis bilde - som også ble vist på høstutstillingen i fjor - er tatt på Lanzarote for tre år siden.

- Plutselig kom jeg til en nudiststrand, som lå ved siden av en flyplass der det landet et fly hvert tiende minutt. Det var bare noen få par der, og alle var over 60 år. Paret du ser på bildet er fra Tyskland, og siden han skulle ta bilde av henne tok hun på bikinien. De fokuserte så sterkt på å få bildet av henne foran flyet som landet at de ikke la merke til meg.

- Det må understrekes at jeg var naken selv også, flirer Farazolahi på telefon fra London.


- Forstod du umiddelbart at du hadde tatt et spesielt bilde?

- Nei. Det tok faktisk et par år før jeg turte å sende det noe sted.

I går viste han fram bildet i London på en utstilling sammen med de andre vinnerbidragene.

- Responsen var overveldende. Jeg har kommet i kontakt med flere agenter og aviser som ønsker å samarbeide, forteller han.

VINNERBILDET: Farazollahis bilde fra Lanzarote, titulert «L.T.U» Foto: Bezhad Farazollahi
VINNERBILDET: Farazollahis bilde fra Lanzarote, titulert «L.T.U» Foto: Bezhad Farazollahi Vis mer

Magnum-president Philip Jones Griffith var formann for juryen som kåret vinneren:

«Hvis alt gir mening, slutter vi å tenke», heter det i begrunnelsen.

«Dette er et praktfullt, flytende øyeblikk som sjelden oppstår - å få tatt bildet er en stor prestasjon. Det er dette fotojournalistikk handler om».

Farazollahi er vokst opp i Tønsberg, og spiller også trommer i My Midnight Creeps sammen med blant annet Madrugadas Robert Burås og Alex Kloster-Jensen fra Ricochets. Han er utdannet ved FAMU i Praha og har også jobbet frilans for aviser som Klassekampen og Bergens Tidende.

- Jeg er hypp på å fortsette å spille musikk og jobbe med kunst. Jeg har ikke så lyst på en fast fotojournalistjobb nå - jeg tror det kunne kommet i veien for kunsten.

<B>FÅR FLERE TILBUD: Bezhad Farazollahi, her avbildet i bandpositur sammen med My Midnight Creeps.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling