Enger nominert til britisk krimpris

- Jeg har gode vinnersjanser, sier forfatteren

NOMINERT: Forfatter Thomas enger syntes det er en stor fjær i hatten å bli nominert til prisen for årets skandinaviske bok. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix
NOMINERT: Forfatter Thomas enger syntes det er en stor fjær i hatten å bli nominert til prisen for årets skandinaviske bok. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Norske Thomas Enger er nominert til den nystartede «Petrona Award» som skal deles ut under årets CrimeFest i Bristol. Prisen gis til årets best skandinaviske krim i England.

- Det er en ære å bli trukket fram. Skandinavisk krim har en sterk posisjon i England og verden over lengre tid. Å få være en av de som juryen mener er en av de aller beste som ble gitt ut i fjor, er en stor fjær i hatten. Det er virkelig stort, sier Enger til Dagbladet.

Enger er nominert for boka «Fantomsmerte», eller «Pierced» som den heter på engelsk.

Gode vinnersjanser
Enger er nominert sammen med Arnaldur Indridason, Liza Marklund, Leif G. W. Persson tre store, internasjonale krimnavn.

- Det er tre forfattere jeg har lest og likt. Særlig Indridason, han har en egen måte å skrive på jeg setter høyt. Det hadde vært gøy å slå dem, sier Enger.

Enger mener han har gode muligheter til å stikke av med den nystartede prisen.

- Jeg har fått en del gode anmeldelser i England. Og jeg vet at et par stykker i juryen uttalt seg i hyggelige ordlag om meg før. Men det er helt umulig å si. Selskapet er knallsterkt, sier Enger.

Oppmerksomhet
«Petrona Award» er en nyopprettet pris som deles ut til årets beste skandinaviske krimbok. Prisen er oppkalt etter krimbloggeren Maxine Clarke som døde i desember i fjor, og som skrev under navnet «Petrona». Prisen skal deles ut under CrimeFest i Bristol som går av stabelen 30. mai - 2. juni.

Enger har allerede solgt mange bøker i Storbritannia, og håper en eventuel pris kan løfte oppmerksomheten rundt bøkene hans.

- En pris kan ihvertfall hjelpe betraktelig, men det er vanskelig å si om den vil føre til et gjennombrudd eller ikke.

Han gleder seg uansett til prisutdelingen.

- CrimeFest er en festival jeg skal til, så jeg går ut i fra nervepirrende kveld, sier Enger.

I januar i år kom Engers tredje bok i serien om journalisten Henning Juul, «Blodtåke». 

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer