Enger nominert til britisk krimpris

- Jeg har gode vinnersjanser, sier forfatteren

NOMINERT: Forfatter Thomas enger syntes det er en stor fjær i hatten å bli nominert til prisen for årets skandinaviske bok. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix
NOMINERT: Forfatter Thomas enger syntes det er en stor fjær i hatten å bli nominert til prisen for årets skandinaviske bok. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Norske Thomas Enger er nominert til den nystartede «Petrona Award» som skal deles ut under årets CrimeFest i Bristol. Prisen gis til årets best skandinaviske krim i England.

- Det er en ære å bli trukket fram. Skandinavisk krim har en sterk posisjon i England og verden over lengre tid. Å få være en av de som juryen mener er en av de aller beste som ble gitt ut i fjor, er en stor fjær i hatten. Det er virkelig stort, sier Enger til Dagbladet.

Enger er nominert for boka «Fantomsmerte», eller «Pierced» som den heter på engelsk.

Gode vinnersjanser Enger er nominert sammen med Arnaldur Indridason, Liza Marklund, Leif G. W. Persson tre store, internasjonale krimnavn.

- Det er tre forfattere jeg har lest og likt. Særlig Indridason, han har en egen måte å skrive på jeg setter høyt. Det hadde vært gøy å slå dem, sier Enger.

Enger mener han har gode muligheter til å stikke av med den nystartede prisen.

- Jeg har fått en del gode anmeldelser i England. Og jeg vet at et par stykker i juryen uttalt seg i hyggelige ordlag om meg før. Men det er helt umulig å si. Selskapet er knallsterkt, sier Enger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer