Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Enger, Rolf

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Slik ble jeg forfatter:

- Min far har alltid vært lesehest og jeg begynte tidlig å lese mye, først science fiction, siden klassiske romaner. Rundt parogtyve begynte jeg å skrive dikt og små fortellinger. Jeg hadde stor glede av det. Da jeg hadde jobbet en stund som journalist, bestemte jeg meg for å utvikle min skrift videre ved å satse på å bli skjønnlitterær forfatter.

Beste leseropplevelse:

- Hvis jeg må nevne tre bøker må det bli Hamsuns «Mysterier», Arthur Koestlers «The Sleepwalkers» (fagbok) og Cervantes «Don Quijote».

Slik liker jeg å jobbe:

- Jeg jobber best om kvelden og natta. Fortellingene blir til mens jeg skriver, jeg har ikke så ofte en idé eller en handlingsgang på forhånd, de er mer tuftet på følelser, fornemmelser, enkeltbilder og situasjoner. Dermed er novellen den sjangeren jeg trives best med.

Mitt forhold til Internett:

- Jeg har hatt Internett en god stund. Det er et glimrende informasjons- og kommunikasjons-verktøy. Men nå er nettet i ferd med å bli for kommersielt, med reklame overalt.

Favorittlinker:

www.amazon.com

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!