Engle-Siv ble refusert

Rolf Groven malte Frp-lederen omgitt av englebassene Sandberg, Høglund og Ellingsen.

MENT SOM ET SPARK: Rolf Groven har døpt bildet «De nyreligiøse», som en satirisk kommentar til at Frp har tatt opp kampen mot KrF om de kristne velgerne. Foto: Lars Eivind Bones
MENT SOM ET SPARK: Rolf Groven har døpt bildet «De nyreligiøse», som en satirisk kommentar til at Frp har tatt opp kampen mot KrF om de kristne velgerne. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||Maleriet signert den kjente kunstneren står nå uferdig i atelieret hans. Planen var at det skulle være blant kunstverkene på årets Høstutstilling, men slik gikk det ikke.

— Nei, jeg ble refusert, sier Rolf Groven (66) til Dagbladet.

Han har døpt bildet «De nyreligiøse», som en satirisk kommentar til at Frp har tatt opp kampen mot KrF om de kristne velgerne.

— Jeg begynte å male under Gaza-krigen, inspirert av konkurransen mellom Frp og KrF om hvem som er mest kristelige og har flest Israel-venner, sier Groven.— Men mener du at Siv Jensen er en engel?

— Vel, å male mennesker penere og vakrere enn de virkelig er kan faktisk styrke en karikatur.

Refusert gang på gangPolitikere er en rekke ganger blitt offer for malerens sterkt satiriske pensel. Han er spesielt kjent for å ta for seg etablerte kunstmotiver og fylle dem med nytt innhold.

I likhet med bildet av den sakrale Frp-kvartetten Jensen, Sandberg, Høglund og Ellingsen, er hele 23 av Grovens politiske bilder blitt refusert på Statens høstutstilling. Fem er blitt antatt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer