Englevakt

Mye stil og lite substans.

FILM: Til tross for vakre bilder fra Paris i nostalgisk svart-hvitt og til tross for poetisk filmmusikk signert Anja Garbarek, har det ikke vært lett å få Luc Bessons «Angel-A» flygedyktig. Som så mye annet fra denne franske filmmakeren kjennetegnes også denne filmen av mye stil og lite substans.Luc Besson står bak filmer som «Nikita» (1990) og «Léon» (1994). Men han er også mannen som produserte den ikke spesielt vellykte «Bandidas» (2006) med to nordmenn i registolene. Her har han regien selv.

Surrealistisk

«Angel-A» er en surrealistisk kjærlighetskomedie med et svært umake par. Han heter André og spilles av det fransk-marokkanske komitalentet Jamel Debouzze; hun heter Angela og spilles av den danske modellen Rie Rasmussen. Sammen utgjør de en modernistisk variant av «Telegrafstolpen og tilhengeren». Hun er en ca. to meter lang blondine med en åletrang kjole som dekker det aller nødvendigste, av og til.André er utslått og nedsunket i gjeld mens halve Paris\' underverden er på jakt etter ham. Idet han er i ferd med å hoppe i Seinen fra en av Paris\' mest fotogene bruer, ser han noen som hopper før ham og redder vedkommende på purt instinkt. Det er Angela, og hun kvitterer for redningsdåden med å utnevne seg selv til hans skytsengel.

Ikke like himmelsk

Hun bidrar helt konkret til hans gjeldssanering ved å betjene et tjuetall menn på et herretoalett på én kveld, like engleaktig blid. Plottet leder tankene hen på Wim Wenders\' «Lidenskapens vinger», men resultatet er ikke like himmelsk.