Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Enige - men vil ikke røpe hva det vil koste kundene

Enighet mellom Canal Digital og Discovery.

(Dagbladet): Canal Digital og Discovery Networks er enige om en avtale for distribusjon av TVNorge og en rekke andre kanaler, skriver begge parter i en pressemelding torsdag morgen.

Partene har i lengre tid kranglet om hvor mye sistnevnte skal betale for å kunne distribuere Discoverys kanaler. Natt til mandag forrige uke gikk Discovery-kanalene i svart hos totalt 2,8 millioner tv-seere.

- Intense forhandlinger Nå, 10 dager etterpå, er altså kanalene tilbake og partene holder pressekonferanse på Telenors hovedkontor nå.

- Det har vært intense forhandlinger de siste dagene. Begge parter har jobbet hardt for å finne en løsning, og det klarte vi sent i natt. Det er vi glade for, sier Espen Skoland, kommunikasjonsdirektør i TVNorge til Dagbladet.

Det var tilsynelatende to fornøyde parter som holdt felles pressekonferanse torsdag morgen.

- Det er et lykkelig øyeblikk og lykkelig dag. Vi lager ikke tv for å se påd et selv. Deilig å være tilbake på skjermen. Det er også en god og langsiktig avtale for norsk tv, sier TvNorge-sjef Harald Strømme.

- Vi kan ikke legge skjul på at det har vært tøffe forhandlinger. Svarte skjermer er aller siste utvei. Det er bare å beklage voerfor seeerne. Nå er vi heldigvis tilbake.

Vil ikke røpe prisøkning Partene ønsker ikke si noe om hvilke prisøkning det betyr for kundene, men sier det er inngått en langsiktig avtale.

- Vi har lagt kaffeskvettingen bak oss, for å si det sånn. 

Avtalen ble signert kvart på seks i morges.

I SVART:   Slik har TV skjermen til en million norske husstander sett ut. I dag er partene enig. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
I SVART: Slik har TV skjermen til en million norske husstander sett ut. I dag er partene enig. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

- Er det mange kunder som har forlatt dere?

- Dessverre er det noen kunder som har valgt å forlate oss, sier Ragnar Kårhus i Canal Digital. Han ønsker ikke å røpe noen tall.

Mer fotball Blant punktene som understrekes er at fotballsendingene nå skal tilgjengeliggjøres.

- For å se all fotball i dagens ordning må du ut med 1800 kroner i året. Det ønsker vi å gjøre noe med, sier Strømme.

Partene legger ikke skjul på at ingen av dem har fått i både pose og sekk.

- Til syvende og siste måtte begge flytte seg. Det har vi gjort.

BLE TIL SLUTT ENIGE: Canal Digital-sjef Ragnar Kårhus og Discovery Networks og TVNorgesjef, Harald Strømme har kommet til enighet om ny avtale. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet.
BLE TIL SLUTT ENIGE: Canal Digital-sjef Ragnar Kårhus og Discovery Networks og TVNorgesjef, Harald Strømme har kommet til enighet om ny avtale. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet. Vis mer