- Enige om å legge ned etter Roberts død

Madrugada gir seg etter jul.

(Dagbladet.no): Norges største rockeband har betemt seg for å legge inn årene.

I et intervju med Bergens Tidende forteller Sivert Høyem at han og Frode Jacobsen har besluttet å gi seg på ubestemt tid.

- Vi kommer nok til å turnere litt mer mot jul, men etter jul har vi satt strek, sier Sivert Høyem til avisa.

Etter at gitarist Robert Burås døde i fjor sommer, har Madrugada vært supplert med Alex Kloster-Jensen, som spilte sammen med Burås i My Midnight Creeps, samt Cato Salsa Thomassen og Erland Dahlen.

Bandet har turnert siden tidlig i mai, blant annet på Norwegian Wood der konserten fikk terningkast seks i Dagbladet.

- Det spørs om Madrugada noen gang har vært et bedre - eller mer heltent - band enn de er nå, hvilket igjen vanner rockmyten om et dødsfalls kreative ringvirkninger. Enhver hitlåt leveres som den definitive versjonen, enten det er smygende, men potente «Majesty» eller den evig elektriske «The Kids Are On High Street», og det er i grunnen litt rørende å se et band som like gjerne kunne sagt takk for seg i stedet reise seg og ta bandet sitt enda en ekstra mil, skrev Dagbladets Sven Ove Bakke.

- På overtid

Men nå har altså Madrugada bestemt seg for å gi seg.

- Det stemmer at Madrugada skal gi seg, men når det er sagt er de egentlig på overtid. Etter at Robert døde var man enige om å legge ned bandet, men så ga man ut albumet, deretter ble det konsert i Logen og Europaturné. Vi ble egentlig enige om å gi oss etter sommeren, men det har vært en suksess og vært utrolig gøy, sier Arne Svare, Madrugadas manager i Stageway til Dagbladet.no.

GIR SEG: Madrugada tar pause på ubestemt tid. Foto_ Scanpix
GIR SEG: Madrugada tar pause på ubestemt tid. Foto_ Scanpix Vis mer

- Bandet har besluttet å gjøre utvalgte jobber i Europa og Norge i høst. Etter jul er det slutt. Vi har tatt avgjørelsen om at DER setter vi strek. Personlig skulle jeg gjerne sett at de holdt på lenger, men sånn er det. Det er positivt at de skal gjøre en serie klubbjobber - ingen kan føle seg for trygg!

- Sentrum Scene sendte nettopp ut en pressemelding, der det står at de har booket Madrugada til 7. november, blir det avskjedskonserten?

- Vi har ikke snakket om det blir noe avskjedskonsert ennå. Vi planlegger høsten og Sentrum Scene-konserten er en av de datoene vi har fått bekreftet.

- «På ubestemt tid» høres jo egentlig litt lovende ut. Er det slik at de kan dukke opp litt her og litt der?

- Det er et stort apparat å ha i gang, mange musikere og folk som jobbermed bandet, så det er nok enten/eller, sier Arne Svare.

Overskuddslager

Til Bergens Tidende forteller Høyem at det har vært viktig for bandet å fortsette etter at Burås døde, og at det siste årets suksess har vært verdifull.

Selv om bandet legger opp, hevder Høyem at det ikke kommer til å skorte på materiale. Bandet har et stort overskuddslager å ta av.

- Enige om å legge ned etter Roberts død

- Fra alle albumene unntatt det siste finnes det en parallell virkelighet. En helt annen versjon, som er vel så bra, sier Høyem til avisa.  

<B>SAVNET:</B> Madrugada-gitarist Robert Burås døde i fjor sommer.