Enighet om forlik i Weinstein-saken

Filmmogulen Harvey Weinstein har gått med på å betale kvinner som har beskyldt ham for seksuell trakassering og sitt tidligere filmstudio nærmere 400 millioner kroner.

Enighet om forlik: Harvey Weinstein, kvinnene som har anklaget ham for seksuell trakassering og hans tidligere filmstudio har kommet til enighet om et forlik pålydende 44 millioner dollar. Foto: NTB Scanpix
Enighet om forlik: Harvey Weinstein, kvinnene som har anklaget ham for seksuell trakassering og hans tidligere filmstudio har kommet til enighet om et forlik pålydende 44 millioner dollar. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Natt til fredag melder Wall Street Journal at Harvey Weinstein, kvinnene som anklaget ham for seksuell trakassering, styremedlemmene i hans tidligere filmstudio og påtalemyndigheten i New York har inngått et forlik.

Avisa viser til informasjon fra ikke navngitte kilder tett på saken.

Forliket er på hele 44 millioner dollar, omtrent 385 millioner norske kroner.

Avtalen, som ikke er endelig signert av partene, omfatter imidlertid ikke straffesakene som er reist mot Harvey Weinstein etter at flere kvinner høsten 2017 sto fram og fortalte om voldtekter, overgrep og seksuell trakassering over flere år.

Avtale

- For første gang har vi kommet til en økonomisk avtale som alle parter er enige om, sa advokat Adam Harris til dommer Mary Walrath i skifteretten i Wilmington i Delaware.

Harris representerer broren Bob Weinstein, som Harvey Weinstein startet filmstudioet sitt sammen med.

Av summen på 385 millioner kroner vil 260 millioner bli fordelt mellom angivelige ofre, tidligere ansatte i filmselskapet og deres advokater. Om lag 120 millioner vil gå til å dekke advokatutgiftene for Harvey Weinsteins partnere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer