Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Enighet om Munch-museet i Bjørvika

Riksantikvaren trakk sine innsigelser.

ENIGHET: Riksanitikvar Jørn Holme (t.v) hadde møter med byrådsleder Stian Berger Røsland og byrådet i Oslo torsdag i forbindelse med Bjørvika-utbyggingen. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
ENIGHET: Riksanitikvar Jørn Holme (t.v) hadde møter med byrådsleder Stian Berger Røsland og byrådet i Oslo torsdag i forbindelse med Bjørvika-utbyggingen. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Etter en mekling i dag ble det klart at Riksantikvaren og Oslo kommune har kommet til enighet om reguleringsplanen for Munch-Deichman.

- Det vi har blitt enige om i dag, er en åpning i Kongsbakke-området, 88 meter bred innerst og 110 meter ytterst. Dermed har vi trukket tilbake vår innsigelse mot reguleringsplanen, sier riksantikvar Jørn Holme.

- Kompensert med åpning Innsigelsene til Riksantikvaren har blant annet gått på det totale bygningsvolumet i planen, og en manglende kontakt mellom den historiske delen av byen og fjorden.

- Ser du på det å trekke innsigelsen som et tap?

- Nei, vi er veldig fornøyde. Innsigelsene var knyttet til et stort blokkerende volum, men dette har blitt kompansert med tilsvarende åpning mot fjorden, sier Holme til Dagbladet.

-  Vi ser på dette som en seier, ikke bare for Riksantikvaren, men også for byens og landets befolkning, sier han videre.

Likevel innrømmer Holme at forhandlingene har vært «krevende».

- Det har vært vanskelig. Men de siste ukene har det vært bevegelse, sier Riksantikvaren til Dagbladet.

Holme har fått kritikk for å gå utover sitt mandat i saken, men nekter for at det at han nå trekker sin innsigelse er en vedkjennelse av dette.

- Nei. Vi har aldri gått i mot Lambda eller dets uttrykk. Våre innsigelser har vært tilknyttet byminnevern og ikke byutvikling, sier Holme til Dagbladet.

ENIGHET: Arkitekt Ole Krogness` illustrasjon av hvordan Kongsbakken-allmenningen kan bli med 88 meters bredde. Illustr.: Ole A. Krogness/ www.perspektiver.no
ENIGHET: Arkitekt Ole Krogness` illustrasjon av hvordan Kongsbakken-allmenningen kan bli med 88 meters bredde. Illustr.: Ole A. Krogness/ www.perspektiver.no Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media