LEDER

Ennå ikke sikkert om Solberg har klart dette

Erna Solberg mener evnen til å finne kompromisser er regjeringens store styrke. Det gjenstår ennå å se om hun har sine ord i behold.

MØTTE PRESSEN: Erna Solberg møtte i går pressen til sin halvårlige, oppsummerende pressekonferanse. Foto: NTB Scanpix
MØTTE PRESSEN: Erna Solberg møtte i går pressen til sin halvårlige, oppsummerende pressekonferanse. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Leder: Dette er en lederartikkel fra Dagbladet, og gir uttrykk for avisas syn. Dagbladets politiske redaktør svarer for lederartikkelen.
Publisert

I går holdt Erna Solberg sin halvårlige, oppsummerende pressekonferanse i regjeringens representasjonsanlegg i Oslo. Det var en presset statsminister som møtte pressen denne gangen, noe hun heller ikke la skjul på. Regjeringsprosjektet hennes har fått problemer med indre rivninger, fordi partiene på ulike måter er motpoler i det politiske spekteret. Hennes forsøk på en positiv tilnærming til dette, er å si at dette også er regjeringens styrke – at den klarer å holde sammen til tross for stor politisk avstand.

I en kronikk i VG i går under tittelen «Polarisering og kompromisser», peker hun på at Norge og Europa preges av en fragmentert politisk debatt og et hardere ordskifte som har skapt styringsutfordringer i mange land. Solbergs trøst er at de fire partiene finner løsninger sammen, tross alt. Hun holdt regjeringen opp som et slags kroneksempel på det nordiske konsensusdemokratiet.

Solberg har selvsagt et poeng, men det er ennå for tidlig å si om glasset virkelig er halvfullt - eller om det egentlig er halvtomt. Hun har sommeren på å vise det. Sentrale Frp-ere har vært ute de siste dagene og sagt at de krever gjennomslag innen august, hvis ikke mener de partier bør gå ut av regjering.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer