Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Debatt: Ironi

Ennu ikke landa - en gang til

Jeg mistrives ekstremt med din hang til å putte meg i bås med islamofober.

IRONI-SPØRSMÅLET:  Halvdan Sivertsen svarer på tilsvaret fra Dagbladets anmelder om hva som er ironi. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
IRONI-SPØRSMÅLET:  Halvdan Sivertsen svarer på tilsvaret fra Dagbladets anmelder om hva som er ironi. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet Vis mer
Meninger

Øyvind Rønning skriver at jeg reagerer på hans anmeldelse av plata mi fordi han ikke var «overvettes begeistret». Nei, Rønning, min reaksjon på ett, og bare ett element i din anmeldelse har ingenting med det å gjøre. Det er ganske kjipt av deg og ty til slike lettvintheter.

Jeg har alltid hevdet at anmeldere må få mene det de vil, også når de farer med harelabb over objektet, og derved ikke får med seg musikalske eller tekstlige finurligheter. Uten at jeg skal påstå at så er tilfelle her. Du kan lese anmeldelsen av plata her.

Nei, Rønning, grunnen til at jeg for første gang i hele min karriere fravek det utmerkede prinsippet om å la anmeldelser stå uimotsagt, og nå må si fra igjen, er at jeg mistrives ekstremt med din hang til å putte meg i bås med islamofober. Du gjør det på nytt i ditt tilsvar, og det må du holde opp med.

Nei, Rønning, jeg er ikke redd for muslimer. Jeg er ikke redd for folk. Lille Norge har selvsagt ikke plass til alle mennesker, men vi har og skal ha plass til alle slags mennesker.

Muslimer, jøder, homofile og katolikker. Jeg tillater meg fortsatt å drømme om det utskjelte fargerike fellesskapet. Og angående den vanskelige ironiforståelsen: Jeg vil anbefale deg, og alle andre og, å lese Harald Sverdrups herlige dikt «Øvelser i hjemlig diskriminering» eller Odd Børretzens «Degos Calypso», begge lett tilgjengelig på nett.

Det er i deres ånd jeg har skrevet «Idol», og ikke som den fremmedfiendtlige islamofoben du prøver å gjøre meg til. Da har jeg sagt mitt i denne saken.

Nå er jeg på turné med bandet mitt, Norge rundt, og synger «Idol»og «Sommerfuggel i Vinterland». De forfekter det samme budskapet, bare med henholdsvis humor og alvor.

Og dersom du skulle ha lyst til å finne ut litt mer om hva jeg egentlig står for, og om hvordan sangene, både de du liker og de du ikke liker, fungerer live, så setter jeg deg mer enn gjerne på gjestelista hvor som helst i Norge det måtte passe deg.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media