Enorm interesse for «Skrik» før Sotheby's-auksjon

- Det er et mye høyere antall besøkende enn vi vanligvis har.

ETTERTRAKTET: I forkant av auksjonen i New York 2. mai, har dette «Skrik»-eksemplaret vært til utstilling i Sotheby's galleri i London for interessenter og øvrige nysgjerrige. Interessen for Munch-maleriet har vært svært god. Foto: Carl Court / Scanpix
ETTERTRAKTET: I forkant av auksjonen i New York 2. mai, har dette «Skrik»-eksemplaret vært til utstilling i Sotheby's galleri i London for interessenter og øvrige nysgjerrige. Interessen for Munch-maleriet har vært svært god. Foto: Carl Court / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Om to uker går et av verdens meste kjente kunstverk, Edvard Munchs «Skrik», under hammeren i New York.

På vei til statene har verket et stopp i London, og torsdag ble den auksjonsklare versjonen avduket på Sotheby's i London.

Siden fredag har bildet, tidfestet til 1895, vært til utstilling for offentligheten på auksjonshusets galleri i Bond Street for potensielle kjøpere og øvrige nysgjerrige.

5000 besøkende - Det har vært veldig populært, og vi merker en økt interesse rundt denne utstillingen sammenlignet med andre. Det skyldes helt klart «Skrik», sier Mitzi Mina, pressesjef ved Sotheby's London.

Godt over 5000 har vært innom galleriet for å få et glimt av kunstverket fra åpningsdagen fredag og fram til i går.

- Det er et mye høyere antall besøkende enn vi vanligvis har. Normalt besøker mellom 200 og 300 mennesker en slik utstilling, i løpet av de fire til fem dagene den varer, sier Mina til Dagbladet.

Bildet henger i et eget rom på Sotheby's. Flere sikkerhetsvakter vokter rommet, og for å komme inn må man gjennom en sikkerhetskontroll med metalldetektor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer