- Enorm karriereklatring

Filmeksperter spår lysende Hollywood-karriere for «Kon-Tiki»-gutta.

Skal jobbe med Depp: De norske regissørene Espen Sandberg og Joachim Rønning er klare for å jobbe med Johhny Depp i den neste «Pirates of The Caribbean»-filmen. Foto: Disney
Skal jobbe med Depp: De norske regissørene Espen Sandberg og Joachim Rønning er klare for å jobbe med Johhny Depp i den neste «Pirates of The Caribbean»-filmen. Foto: DisneyVis mer

(Dagbladet): I dag ble det kjent at «Kon-Tiki»-regissørene Joachim Rønning og Espen Sandberg har fått jobben med å regissere den neste filmen i «Pirates of The Caribbean»-serien.

- Alt å vinne Vegard Larsen i «Filmbonanza» på NRK mener de to regissørene har alt å vinne.

- At de får jobbe med produsentlegenden Jerry Bruckheimer og Johnny Depp er en fjær i hatten, og et potensielt startskudd for en karriere i den delen av Hollywood, sier Larsen.

- Det er en av verdens største filmfranchiser, og selvfølgelig en svær jobb for dem. En god ting kan være at det egentlig ikke er noen som forventer at «Pirates of The Caribbean» skal være en veldig god film, samtidig som den på grunn av merkevaren vil trekke et stort publikum. Så hvis de klarer å lage en god film vil de virkelig bli lagt merke til, sier han.

Den femte Pirates of the Caribbean-filmen har premiere 10. juli 2015, og som vanlig er det Johnny Depp som skal spille hovedrollen.

De to regissørene sier til Dagbladet at de har jobbet lenge for å komme i posisjon, og at de føles godt å være i gang.

- Enorm karriereklatring - Det er en enorm karriereklatring. Ingen nordmenn har noen gang tidligere fått ansvaret for en så stor film. sier Dagbladets filmanmelder Mikael Godø.

- Tror du de klarer å sette sitt eget preg på filmen?

- I norsk sammenheng har de skilt seg veldig klart ut med det de har laget tidligere, nettopp fordi det har hatt et så klart Hollywood-preg. Det hadde vært veldig gøy hvis de klarte sette et slags nordisk sjøfarerstempel på filmen, men det er Jerry Bruckheimer (produsent, journ. anm.) som er gudfaren for «Pirates of The Caribbean», og han kommer nok til å ha et ord eller to med i laget.

- Solide håndverkere Nina Refseth, direktør i Norsk filminstitutt (NFI), er ikke overasket over at Sandberg og Rønning nå har fått en stor jobb i Hollywood.

- Først og fremst er det veldig positivt og flott når norske regissører får muligheter internasjonalt. Det viser at filmbransjen her hjemme holder et veldig høyt nivå, og når det gjelder Sandberg og Rønning har de gjort en veldig solid jobb med «Kon-Tiki», både før og etter Oscar-nominasjonen. De viste at de er solide håndverkere, sier hun.

- Hva betyr dette for karrieren deres?

- Hvis de lykkes vil det åpne enda flere dører, og de har en god forståelse av hva som kreves for å lykkes i USA. Hvis de greier dette, og det tror jeg de gjør, vil de ha alle muligheter for å jobbe videre med den type gigantprosjekter.

- Mange talenter Flere norske regissører har de siste årene laget storbudsjettfilmer i Hollywood. Tommy Wirkolas «Hansel & Gretel: Witch Hunters» (2013) har i skrivende stund spilt inn mer enn 1,3 milliarder kroner, og det er knyttet store forventninger til Harald Zwarts «Mortal Instruments» som kommer i sommer.

- Vi har aldri før hatt så mange store talenter i norsk filmbransje samtidig, og at vi har en bransje med så stor selvtillit gjør at flere kommer seg ut, sier Refseth.  

- En svær jobb: Filmekspert Vegard Larsen mener Rønning og Sandberg har alt å vinne på «Pirates of The Caribbean»-jobben. Lars Myhren Holand / Dagbladet
- En svær jobb: Filmekspert Vegard Larsen mener Rønning og Sandberg har alt å vinne på «Pirates of The Caribbean»-jobben. Lars Myhren Holand / Dagbladet Vis mer