Israel-kritikk

Enorm klagestorm: - Sterkt rasistiske ordelag

Kringkastingsrådet har mottatt 527 klager på Israel-kritikk i et program på radiokanalen NRK P13.

KLAGESTORM: NRK har mottatt 527 klager på Israel-kritikk i et radioprogram. Rådsmedlem Trude Drevland går hardt ut mot radioprogrammet. Foto: Dagbladet.
KLAGESTORM: NRK har mottatt 527 klager på Israel-kritikk i et radioprogram. Rådsmedlem Trude Drevland går hardt ut mot radioprogrammet. Foto: Dagbladet. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

NRK var rask til å beklage og avpublisere programmet på NRK P13 tirsdag 2. februar hvor programleder Shaun Henrik Matheson kritiserte Israel i harde ordelag.

Likevel er det svært mange som har klaget programmet inn til Kringkastingsrådet. I rådet er det NRKs underholdningssjef Charlo Halvorsen som skal svare på all den kritikken som har kommet på programmet.

- I programmet på tirsdag gikk programleder for langt. Han brukte svært tøffe virkemidler, og sa blant annet at han håpet Covid-vaksinen ikke skulle fungere på Israels befolkning. Vi har avpublisert denne delen av programmet, sier Halvorsen.

Bakgrunnen for uttalelsen var nyheten om at Israel ikke vil vaksinere palestinere.

- Underholdningen ligger ofte i det veldig overdrevende bruk i engasjement og ordbruk, forklarer Halvorsen.

- En slik programform innbyr til sterke utbrudd og overdrevet situasjoner med fare for å gå for langt. Rett og slett gå feil. Det skjedde i programmet på tirsdag forrige uke, fortsetter han.

- Reagerer sterkt

Julie Brodtkorp reagerer strekt på radio-innslaget.

- Jeg vil takke for at NRK har lagt seg så flate som de har gjort. Det skulle bare mangle. Jeg er glad for at dere ser at dette var å bomme særdeles grovt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer