Enough Of That Jazz

Et stort, varmt og multistilistisk smil av en innspilling, det er Jan Magne Førdes CD-debut «Enough of that Jazz».

Jan Magne Førde (33) var en morsom «Wenche» i TV 2s «Julefergå», men det er musikant gutten Med lang fartstid i blant annet Brazz Brothers, Orleysa og Bodega Band har han sammen med produsent/trommeprogrammerer Sverre E. Henriksen sydd sammen et vitalt studioprodukt med trompetist, flygelhornist, keyboardist og perkusjonist Førde i lag på lag, assistert av norske, tanzaniske, svenske og amerikanske musikere.

Det begynner med melodiøs (!) rapp og slutter med Vertavo-kvartetten i stillferdig strykerstemning. Mellom disse ytterpunktene streifer Førde norsk og tanzanisk folkemusikk, slipper løs noen soli som røper at han langt fra er ferdig med jazzen, flørter med acidjazz og later i det hele tatt til å ha det forferdelig moro, med og uten Miles-sordin i hornet.

Han er en flott trompeter, melodiflink komponist og spennende arrangør som til tider kan skape stor musikalsk skjønnhet og eggende, synkopert løssluppenhet, ikke minst når han «blir afrikansk». At han har hatt behov for å rocke opp sin lille genistrek, «Bruremarsj», er også til å forstå, men her er det et spørsmål om ikke resultatet er en svekkelse i forhold til originalen. Likevel: En strålende debut.