Enough

Jennifer Lopez halser over USA med en sinnssyk konemishandler i hælene og et barn på armen. Det burde gi oss frysninger.

Den gang ei. «Enough» fortoner seg på det beste som en ordinær TV-film, gjennomgående som en klisjébombe og på det verste som et lett spekulativt forsøk på å sno penger av et alvorlig tema. Ille nok såkalt «evig aktuelt». Sånn sett skulle det være rene garantisten for vettug spenning.

Men her har ingen gjort et skikkelig forsøk på å få innhold, forløp og form til å henge på greip. Rutinerte Michael Apted satser i stedet på at Jennifer Lopez\' utvilsomme utstråling skal bygge bru over manushull, sjangerblanding og tynn personoppbygging. Jennifer er riktig vakker og glamorøs, der hun som kelneren Slim påtreffer den velstående kjekkasen Mitch (Billy Campbell) over baconsmørbrødet og vips! - gifter seg med ham. Klipp, klipp og nok et «vips» til flere år seinere, da Mitch uten videre viser seg som et notorisk utro råskinn, hvorpå Jennifer blir stående relativt rolig på kjøkkenet inntil Apted «vipser» videre og hun må flykte hals over hode med datteren.

Manus har da ikke forsynt oss med noe underliggende informasjon om Mitchs personlighet, og vi vet ikke stort om Slim, heller. Spenningsoppbyggingen er dermed fraværende, selv om hensikten er det motsatte. Omkringstående hjelpere på hver sin fløy av striden er de rene klipper av banalt tegnede bifigurer, så som en naiv sjel av en kelnervenninne (Juliette Lewis) og en lite troverdig Noah Wyle i rollen som ondsinnet ektemannsstøtte. Noah ser rett og slett for snill ut.

Dels drama, dels thriller, dels tyr Apted til skrekkfilmens velkjente virkemiddel med å la skurken dukke opp som troll av eske på det usannsynligste. Da gjenstår en pen Lopez uten den nødvendige dybden til å levendegjøre sin plutselig slagkraftige kvinne, samt en tvilsom voldsmoral, om et sånt ord kan brukes.

«Enough» faller i dusinvaresekken - bokstavelig talt med et knyttneveslag.