Ensidig og feilaktig om flått

Krigstyper med «Forskere slår alarm» «Dødsflåtten herjer» og «Helsevesenet svikter» har vært enda mer utbredt i år enn tidligere.

FLÅTTANGST: Medias dekning av flått gir i beste fall en skjev fremstilling av sannheten og kan påføre mange en urimelig stor frykt, skriver innsenderne.

Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
FLÅTTANGST: Medias dekning av flått gir i beste fall en skjev fremstilling av sannheten og kan påføre mange en urimelig stor frykt, skriver innsenderne. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Flått og borreliose er populære temaer på avisforsidene og krigstyper med «Forskere slår alarm», «Dødsflåtten herjer» og «Helsevesenet svikter» har vært enda mer utbredt i år enn tidligere. Det er forståelig at folk er interesserte i, og at avisene skriver om, flåttbårne sykdommer. Artiklene virker imidlertid udelt fokuserte på pasienter med langvarige plager, som ikke har fått hjelp av det offentlige og som ENDELIG har fått hjelp av private aktører til å få stilt en lenge etterlengtet diagnose, og fått den behandlingen «det norske helsevesen» ikke forstår at de skal ha. Denne innebærer flere måneder med antibiotikakurer og flere titalls tusen kroner fra egen lomme.

Et slikt bilde gir i beste fall en skjev fremstilling av sannheten og kan påføre mange en urimelig stor frykt for flått og sykdommene de fører med seg.

Borreliose kan være en vanskelig håndterbar sykdom, både for dem som rammes og for de legene som skal stille diagnose og gi behandling. Det finnes utvilsomt personer som sliter i flere år etter gjennomgått borreliainfeksjon i nervesystemet. Det finnes også noen som i første omgang er diagnostisert med en annen sykdom. Vi erkjenner at både diagnostikk og behandling av borreliose har behov for å bli enda bedre enn det er, men fremstillingen i media er likevel grovt fortegnet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer