Ensidig valgforskning

De politiske partiene får en grundig gjennomgang i valgforskningsnummeret av Norsk statsvitenskapelig tidsskrift. Men er det partiene eller velgerne vi trenger å forstå?

VALGFORSKNINGSKVALER: Er det partiene eller velgerne det er viktigst å forstå? spør Aksel Braanen Sterri i anmeldelsen av Norsk statsvitenskapelig tidsskrifts temanummer om valget. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
VALGFORSKNINGSKVALER: Er det partiene eller velgerne det er viktigst å forstå? spør Aksel Braanen Sterri i anmeldelsen av Norsk statsvitenskapelig tidsskrifts temanummer om valget. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

IDEER: Det siste nummeret av Norsk statsvitenskapelig tidsskrift er viet høstens stortingsvalg. Tidsskriftet fungerer godt som en inngang til å forstå de politiske partiene, men makter ikke å kommunisere direkte med den politiske debatten.

Det statsvitenskapelige forskningsmiljøet skal ha honnør for å gjøre seg aktuelle — tidsskriftet har ingen tradisjon for å lage temanummer.

Valget av både redaktør og bidragsytere er interessant. Statsviter og valganalytiker på NRK, Anders Ravik Jupskås, er for anledningen hyret inn som gjesteredaktør. Med seg har han et imponerende ungt lag i akademisk sammenheng. Med unntak av 66 år gamle Anders Todal Jensen fra NTNU er alle bidragsytere mellom 27 og 35 år.

Ideen er hentet fra Sverige, hvor det svenske Statsvetenskaplig tidsskrift ga ut et temanummer om «Partier i förändring» i forbindelse med Riksdagsvalget i 2010. Som hos svenskene, er tidsskriftet tematisert etter partifloraen, med en artikkel viet til hvert parti. Unntaket er Kamilla Simmones som studerer Arbeiderpartiet, Høyre og Frps endringer i innvandring- og integreringspolitikken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer