Enslig dommer

Er du enslig kvinne med eller uten barn? Hvorfor ikke bli jurist?

Det nye med mange moderne, amerikanske såpeserier og krimføljetonger er at du møter relativt gode skuespillere i hovedrollene. Rollefigurene blir mer nyansert fortolket enn i hine hårde dagers «Dynastiet» og «Dallas».

  • Manuskriptene er heller ikke fullt så åpent melodramatiske og publikumsfriende (og heller ikke så spennende!), men ligger tettere opptil hva vanlige TV-tittere kan tenkes å erfare i sine egne liv.

TV2s nye satsing «Judging Amy» handler om en nyseparert New York-kvinne, Amy, som tar med seg sin seksårige datter og flytter hjem til mor, en legendarisk sosialarbeider i småbyen. Amy, som er jurist, får jobb som dommer i ungdomsretten, et arbeid som utvilsomt kommer til å sette henne på den ene moralske og menneskelige prøven etter den andre.

  • En gang i tida drømte jenter om å bli flyvertinner, sykepleiere og filmstjerner som etter hvert møter eventyrprinsen, noe populærkulturen var preget av.

I dag ser det ut til å være jurist som er det ideelle yrkesvalget (jf. «Ally McBeal», «Advokatene» m.fl.), og det å takle en enslig tilværelse som er den store utfordringen. Følg med: mor/datter-problemer, omsorgsdeling, mer eller mindre mislykte sjekkeforsøk, dårlig mamma-samvittighet og yrkesetiske konflikter følger, det hele pakket inn i en passe søtladen dramaturgi, effektivt avbrutt av svart-hvite fotovignetter. Så vil det vise seg om Juridisk fakultet står foran en dramatisk økning i antall kvinnelige studenter.