Enslighetens filosofi

Peppermøene har vært dypt undervurderte. Nå får de endelig belønning for sin dyd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Den retoriske oppskriften er velkjent. Finn en moralist, så kan moroa begynne.

I våre dager er moralistene blitt vanskeligere å finne, hvis man da ikke er lur nok til å lete i Helsedepartementet.

Tone Hellesund har funnet Frøydis Langmark, direktør for Kreftregisteret. I møte med singelgenerasjonen har Langmark trukket inn moderskap og biologi. Hun skal ikke dø i sin synd. Vel illustrerer Langmark at biologi er et av flere ord som rimer på ideologi, men Hellesunds analyse av det sammensatte temaet «1990-tallets singelliv» overbeviser likevel ikke helt. Her er empirien for tynn. Det er ikke utpreget vanskelig å finne singelkvinner som kan avsløre sine fordommer om peppermøer og sine skumle drømmer om en gang å havne i et parforhold.

Det hefter altså et paradoks ved denne boka. Det som skaffer den oppmerksomhet, den spinkle rammefortellingen om våre dagers singelliv, er dens svakeste punkt. Det er i nærkamp med tante Pose, med fortidas peppermøer, snarere enn i møte med Ally og Bridget, at Hellesund viser sin kløkt som forsker og sine evner som formidler.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer