Ensom kriger

«Eastern» om en torpedo med samvittighet

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: «The Warrior» er et imponerende episk drama av en indisk debutant. Helten er en kriger som fornekter sin fortid, med sjebnesvangre resultater for både ham selv og hans nærmeste. Krigeren Lafcadia (Irfan Khan) har leid ut muskler og sverd til en lokal fyrste. Jobben består i å terrorisere landsbyfolk med dårlig betalingsevne, med andre ord en ridende urutgave av en torpedo. Historien i «The Warrior -Den som lever ved sverd» foregår for mange år siden, i et ørkenområde i India, og Lafcadia og hans menn er fryktelige i sine represalier.

Episk beretning

Men en dag -mens han og mennene hans herjer i en landsby har Lafcadia en opplevelse, et syn, som får han til å fornekte sin fortid, legge ned sverdet og begynne på turen tilbake til sin fødeby i fjellene. Det liker ikke fyrsten, som sender Lafcadias medhjelpere etter ham. «The Warrior» er langt mer enn en brutal actionfilm om hevn og blod, den er en episk beretning om en reise. Den foregår på to plan, mens Lafcadia forflytter seg fysisk foregår det også en forandring inne i ham. Forandringen skyldes delvis at han har mistet sin krigerstatus og bestemt seg for å leve uten sverd, men den skyldes også den forferdelige prisen han betaler for sitt svik.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer