Ensom kriger

«Eastern» om en torpedo med samvittighet

FILM: «The Warrior» er et imponerende episk drama av en indisk debutant. Helten er en kriger som fornekter sin fortid, med sjebnesvangre resultater for både ham selv og hans nærmeste. Krigeren Lafcadia (Irfan Khan) har leid ut muskler og sverd til en lokal fyrste. Jobben består i å terrorisere landsbyfolk med dårlig betalingsevne, med andre ord en ridende urutgave av en torpedo. Historien i «The Warrior -Den som lever ved sverd» foregår for mange år siden, i et ørkenområde i India, og Lafcadia og hans menn er fryktelige i sine represalier.

Episk beretning

Men en dag -mens han og mennene hans herjer i en landsby har Lafcadia en opplevelse, et syn, som får han til å fornekte sin fortid, legge ned sverdet og begynne på turen tilbake til sin fødeby i fjellene. Det liker ikke fyrsten, som sender Lafcadias medhjelpere etter ham. «The Warrior» er langt mer enn en brutal actionfilm om hevn og blod, den er en episk beretning om en reise. Den foregår på to plan, mens Lafcadia forflytter seg fysisk foregår det også en forandring inne i ham. Forandringen skyldes delvis at han har mistet sin krigerstatus og bestemt seg for å leve uten sverd, men den skyldes også den forferdelige prisen han betaler for sitt svik.

Jpansk eventyr

Fortellingen i «The Warrior» er enkel, og til å kjenne igjen fra både japanske _ den bygger på et gammelt japansk eventyr _ og amerikanske filmer. Enten det er samuraier eller cowboyer eller indiske krigere som har noe uoppgjort, er opplegget klassisk og renskåret. Dialogen er holdt på et absolutt minimum, de praktfulle bildene forteller mest, enten vi er i ørkenen eller oppe i Himalaya. Alt i alt et imponerende debutarbeid.

ENKEL FORTELLING: «The Warrior» er klassisk og renskåret. Dialogen er holdt på et minimum, de praktfulle bildene forteller mest.