Ensomme Ferdinand

Ferdinand Finne ble misbrukt av sin stefar, fikk skylden for en families oppbrudd og lette etter den store, forbudte kjærligheten. Les utdrag fra hans biografi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I 1967 står det en notis å lese i Stavanger Aftenblad: Maleren og skribenten Ferdinand Finne, som har vært Sørlandet hengiven siden slutten av førtiårene, bryter nå opp for å slå seg ned på en naboøy til Mallorca, nemlig Ibiza. Hans store 200 år gamle karakterfulle og damebladbeskrevne skipperhus skal selges. Finne forteller at han er lei av å bo dyrt i kulde, når han kan bo billig i solskinn ...

Men det var ikke slik han hadde sagt til avisene, at årsaken til at han reiste var lengselen etter sol, billig rødvin, og gin til fem kroner literen. Heller ikke historien om brevvekslingen mellom ham og ligningssjefen i Moland Kommune, som han brukte å fortelle i lystig lag, var årsaken. Selv om han nok gledet seg til å kunne slippe dette i fremtiden.

Herr Ferdinand Finne Flosta. Vi ser av Deres ufullstendige utfylte selvangivelse at De i fjor tjente kr. 2653,-, og at Deres oppgitte formue er kroner 0. Det er med undring vi har iakttatt utbyggingen av huset og bryggen, rapportene i diverse aviser om alle verdiene i Deres samling antikviteter, og ikke minst Deres store reiseaktivitet ...

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer