Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Entusiastisk Stig Van Eijk spilte for tamt norsk publikum

Stig Van Eijk må vekke større entusiasme når han synger i finalen i Eurovision lørdag enn den han fikk blant et hovedsaklig norsk publikum i Jerusalem i kveld. I hvert fall om han skal sikre seg en plass blant de beste.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Til tross for en perfekt ramme, sval vind, norske flagg og gratis drinker, lot publikum seg ikke akkurat rive med da Stig framførte en fem-seks sanger - deriblant to fra sitt nyslupne album «Where I Belong».

Tradisjonen tro holdt det norske plateselskapet en mini-konsert i forkant av den store finalen lørdag. Og Stig ankom i strålende form, iført cowboyhatt og knallrød drakt. Og ingenting kan utsettes på den norske artistens innsats.

Scenevant

Han entret scenevant og avslappet det lille podiet sammen med dansere og kor. Stig virker virkelig som han trives med det han gjør, og har han nerver, skjuler han det godt.

Etter å ha åpnet med finalemelodien «Living My Life Without You», tok han fram gitaren og framførte noen sanger fra eget repertoar. Av sanger fra albumet fikk de frammøtte ellers høre a cappella-låten «Goodnight Sweetheart». Da han overraskende tro til med en gammel Elvis-klassiker, «Blue Christmas», vakte han både jubel, latter og tilrop. Men da han ville ha pressefolket med seg i allsang for å avslutte med finalemelodien, var responsen heller tam.

Atmosfæren under den uhøytidelige konserten var likevel trivelig og jovial. Og pappa Bjørn var tydelig både stolt og fornøyd med sønnens prestasjoner, der han smilende men tilbaketrukket fulgte konserten.

(NTB)

TAMT: Stig van Eijk klarte ikke helt å få med seg et tamt norsk publikum.