SAMMEN I KAMP: Sylvi Listhaug og Audun Lysbakken står sammen i kampen mot EØS-avtalen. Vi finner det rart hvordan proteksjonistiske stemmer i Frp – et liberalistisk parti – finner sammen med sosialistene på ytre venstre, skriver innsenderne. Foto: NTB Scanpix
SAMMEN I KAMP: Sylvi Listhaug og Audun Lysbakken står sammen i kampen mot EØS-avtalen. Vi finner det rart hvordan proteksjonistiske stemmer i Frp – et liberalistisk parti – finner sammen med sosialistene på ytre venstre, skriver innsenderne. Foto: NTB ScanpixVis mer

Debatt: EØS

EØS-avtalen skal ikke reforhandles

Hestesko-teorien bekreftes når Listhaug og Lysbakken står sammen i kampen mot EØS-avtalen.

Meninger

Listhaug ser ikke ut til å skjønne Norges posisjon i verden når hun tror Norge er i en forhandlingssituasjon ovenfor EU. Når Storbritannia ikke får behandle EU som en godteributikk, så kommer det i alle fall ikke til å være slik for Norge.

Brexit-avtalen May reforhandlet har ført til et komplett kaos i det britiske parlamentet, og migrasjonsutfordringen Listhaug peker på er den største elefanten i rommet.

Da er det håpløst å tro at Norge skal få til noe bedre.

Per-Willy Amundsen har også ytret sin motstand mot avtalen, og vil se på andre alternativer. Flere i Frp vil befinne seg i et godt selskap sammen med Lysbakken og Moxnes, og en radikalisert fagbevegelse.

Avdeling 5 i Fellesforbundet har vedtatt at Norge bør melde seg ut av EØS. Det kan være med på å snu Norges viktigste fagforbund og det kan bli tunga på vektskålen for LO-kongressen.

Norge trenger arbeidsinnvandringen vi får fra resten av Europa. Vi vil i framtida mangle arbeidskraft, og flere næringer er avhengig av den kompetansen de får fra andre land. Da er ikke løsningen å trekke oss ut fra vår viktigste markedstilgang.

At noen vil komme til Norge for å arbeide må man se på som utelukkende positivt. Vi finner det rart hvordan proteksjonistiske stemmer i Frp – et liberalistisk parti – finner sammen med sosialistene på ytre venstre.

Den grunnleggende troen på fri flyt av varer og mennesker over landegrenser er det som danner utgangspunktet for kapitalismen og en markedsbasert økonomi, og det bør være i Frp's interesser å verne om det.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.