Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Ephemera vant Alarmprisen

Jente-bandet Ephemera stakk av med den gjeveste prisen under kveldes Alarmpris-kåring. Svartmetallerne Satyricon tok to priser.

TRONDHEIM (Dagbladet.no): Ephemera fra Bergen ble 50 000 kroner rikere da de i kveld gikk opp podiet og mottok juryens pris fra formann og tidligere kulturminister Turid Birkeland. Denne prisen er den eneste av prisene hvor en jury plukker ut vinneren. Det er heller ingen nominerte og Turid Birkeland beskrev prisen som Alarm sin obs-plakat for et band som vi kommer til å se mer av framover.

Inger Lise Størksen, Christine Santorv og Jannicke Larsen spiller melodiøs og gitarbasert musikk. De slipper sitt tredje album «Air» den 24. februar. For tida har de en hit med låta «Girl4s Keep Secrets In The Strangest Ways».

De andre prisene under dagens utdeling gikk stort sett til favorittene. Her er de nominerte i hver klasse stemt fram av rundt 60 av Norges musikkjournalister. Vinnerene blant de nominerte stemmes så på via nettsiden alarmweb.org.

Satyricon var de eneste av kveldens artister som stakk av med to priser. De vant i klassene Beste låt og Metal.

De andre vinnerne er:

Pop: Thomas Dybdahl

Rock: JR. Ewing

Video: Kaada

Hiphop/rap: Gatas Parlament

Jazz: Dadafon

Live: Turboneger

ENDELIG: Trioen i Ephemera har holdt på i mange år. Nå er arbeidet deres krones med Alarmprisen 2003.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media