Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Ephemera

Alle gode ting er tre for «Queens of Convenience».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er i tråd med tida at Ephemera skriver sine beste låter og gir ut sitt jevneste album nå i 2001 - året da nesten alle bergensere som har gitt ut plater, har gitt ut gode plater, og et år hvor det har vært en renessanse for akustisk popmusikk. I et slikt perspektiv er Ephemera faktisk for storesøstrene til Kings of Convenience å regne - de tre unge kvinnene fra Laksevåg debuterte i 1997.

«Balloons and Champagne» er trioens tredje album, og det står slettes ikke noe tilbake for klimprekongenes «Quiet Is The New Loud».

Suzanne Vega-faktoren er lavere enn før. I stedet er låtene pakket inn i et moderne og detaljrikt lydbilde som gir assosiasjoner til oppegående damer som Beth Orton og Stina Nordenstam, men også til bossadronningen Joyce, Brasils svar på Joni Mitchell. Med andre ord: sart og søkende pop med kassegitarer, myke lag med lavmælte vokalharmonier, kledelig rytmikk og smakfulle bossanovatilbøyeligheter.

Med ett ord: lekkert.

Hele Norges coronakart