Ephemera

De blir bare bedre og bedre.

Det er på tide å bli forelsket i Ephemeras trippelharmoniske poplykke.

CD: For en låt. For en låt! Ditt pophjerte er av stein hvis du ikke forelsker deg hodestups i «Girls Keep Secrets In The Strangest Ways» , den suverent beste låten Ephemera noen gang har skrevet, og som allerede nå er en soleklar favoritt til «årets mest classy poplåt 2003».

Som åpningslåt på Ephemeras fjerde album er «Girls...» nesten en trussel mot resten av plata, fordi man konstant er nødt til å avbryte andrelåten «Capsize» og skippe cd-en tilbake til den nesten uvirkelig catchy krysningen av The Supremes og The Bangles. Som sagt: For en låt!

Hakket vassere

Når man først kommer seg videre på «Air», er det likevel klart at Alarmpris-vinnerne og «gjør-det-selv»-sliterne fra Laksevåg har maktet å toppe Spellemann-nominerte «Balloons And Champagne» ved enkelt og greit gjøre stort sett det samme som sist, bare enda et hakk bedre.

Med veteranen Yngve Leidulv Sætres spissfindige produksjon, og stilfull backing fra Number Seven Delis rytmeseksjon, får jentenes lette og lekne pop utfolde seg som aldri før. Med den største selvfølgelighet kombinerer de Crosby, Stills & Nash med bossanova på «Blown» (platas nest beste låt), og gir Stina Nordenstams dysfunksjonelle hviskeuttrykk en solid, trippelharmonisk lykkepillekur på låter som «Countrysong», «One Minute» og «On My Feet Again» .

Bare må ha det

Og når den klimpreakustiske «back-to-basic»-avslutningen «One Of A Kind» toner ut, er det bare å trykke på «play»-knappen en gang til og nyte det som kan bli Ephemeras virkelige gjennombrudd i norsk pop.

«Air» slippes mandag 24. februar.