Episk King

Grøsserkongen klar med «Det mørke tårn II: De utvalgte».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Mange forfattere går med drømmer om å skrive store verker, bøker som skal stå som monumentet over deres litterære virksomhet. Stephen King er ikke noe unntak, for samtidig som han har terrorisert sine lesere i alle år, har han også skrevet på sitt store epos om «Det mørke tårn».

Revolvermann

Kort fortalt er «Det mørke tårn» en fantasyserie på sju bind, vagt inspirert av det gamle Rolandskvadet.

Hovedpersonen er den ridderlige revolvermannen Roland, som befinner seg i en futuristisk westernverden - den er beslektet med USA, men utsatt for en eller annen stor katastrofe (King kaller det en verden som har «gått videre»). Uansett er det et farlig sted, men Roland har et oppdrag å fullføre: Han skal til «Det mørke tårn».

Damm ga ut første bind, «Revolvermannen», på norsk tidligere i år, og det er nærmest håpløst å få noe utbytte av «De utvalgte» uten å ha lest forgjengeren. Som tittelen antyder, skal Roland nå finne sine følgesvenner, og det gjør han ved å gå gjennom dører inn til vår verden. Først finner han dophuet Eddie, så den schizofrene Odetta (eller Detta, som hennes onde jeg heter). Men det er den tredje utvalgte som virkelig setter Roland i et moralsk dilemma, en person som ødela livene til både Eddie og Odetta.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer