Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Episk Natalie

Smart dame med mer tankefull og søkende folkrock.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det sier noe om Natalie Merchant (38) og hennes posisjon at da hun forlot sitt band 10 000 Maniacs i 1993, ble bandet umiddelbart droppet av plateselskapet.

«Motherland» er Merchants tredje soloplate, og langt på vei hennes beste. Den særegne vibratostemmen, et sted mellom Cowboy Junkies' Margo Timmins og Nanci Griffith, er fortsatt intakt, og hun bruker den til å framføre intellektuell, episk rocklyrikk over et søkende og fordomsfritt folkrocksound.

I lys av høstens hendelser er det djervt å gi ut en låt som heter «This House Is On Fire» samtidig som den har et tydelig arabiskinspirert sound, og samtidig dedisere hele albumet til World Trace Center-ofrene. «Saint Judas» og «Build A Levee» får besøk av gospelheltinnen Mavis Staples, som bidrar ytterligere til den meditative og utpregede humanistiske stemningen som rår gjennom hele «Motherland».

SØKENDE: Natalie Merchants tredje soloplate er langt på vei hennes beste, skriver vår anmelder.
Hele Norges coronakart