Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Eplepaisex, igjen

«American Pie»-gutta har fått sitt første nummer. Nå kommer den vanskelige oppfølgeren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«American Pie» tok ikke av hos anmelderne, men i kinosalen var den rene raketten og føk rett til topps på seerlistene. Kanskje ikke rart med en meny av suging, sex, onani, øl og kroppsvæsker.

Ikke forandre en vinnende formel er Hollywoods mantra, altså kommer en oppfølger. I «American Pie 2» treffer vi den samme gamle gjengen som hadde sex med sokker og eplepai i eneren. Og det er samme oppskrift som før, kanskje med ekstra mye kroppsveske og litt mer grov i språket.

Sommerferie

Nå har det gått et år, og kameratene Oz, Kevin, Jim, Finch og Stifler leier seg et hus ved stranden. Planen er å ha den beste sommeren noensinne, så inn med jentene Vicky, Michelle, Heather, Jessica og den tsjekkiske utvekslingsstudenten Nadia.

Ikke naken

Shannon Elisabeth spiller sistnevnte. Hun innprentet seg for alltid hos det unge mannlige publikum etter en lang nakenscene i senga. Denne gangen inviterer hun også gutta til en tsjekkisk invasjon, men ikke naken.

- Jeg har lyst til å være i bransjen til jeg blir 80 år, og da må jeg avvise nakenscenene framover, sa Elizabeth og kontraktfestet at hun skal ha klærne på.

Men når det å miste jomfrudommen ikke gjør deg verdensvant, å ha kjæreste kan være stress, eksen er heit og kompisens mor er enda hetere så er det vel duket for nok en sexkomedie på et lavt plan.

Kritikkene

«American Pie 2» har også etter USA-premieren fått stort sett samme skjebne som forgjengeren. Kritikerne er lunkne med publikum strømmer til. Los Angeles Times mener filmskaperne har fulgt enerformelen altfor bokstavelig:

- Ingen roller gjør noe de ikke har gjort før, ingen overraskelser får en sjanse og alt er åpenlyst og forutsigbart, skriver avisa.

- Filmen er mer en reduksjon enn en oppfølger til «American Pie», skriver avisa Washington Post.

Mr. Showbiz er også med i klagekoret:

- Den nye regissøren James B. Rogers og manusforfatter har fulgt originaloppskriften bokstavelig, men det som kom ut av ovnen er halvstekt.

Denne uka kan du se sjøl hva du synes. «American Pie 2» vises på Bergen internasjonale film festival i kveld og i morgen. Fredag er det kinopremiere.

Hele Norges coronakart